przemek1335@meg Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 do tej pory centralny zamek sam się nie zamykał gdy jechałem ,po odłączeniu akusa gdy ruszam zamyka się centralny zamek .Czy jest możliwość aby zrobić to w taki sam sposób jak było przed odłączeniem akusa.Czy to jest normale ,czy coś się zepsuło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Włącz zapłon i przyciśnij centralny zamek w samochodzie w pozycji - otwieranie i przytrzymaj przycisk przez 5s, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy. Masz to w instrukcji samochodu - jeśli takową posiadasz jak nie to jest na ftp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaperek Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Ja tez mam problem. Kupiłem niedawno Scenica z alarmem . Zamki blokuja sie po ruszeniu z miejsca, lecz nie mogę otworzyc pożniej drzwi od srodka przyciskiej centralnego zamka. Jeśli ktos chce z zewnątrz wsiaść to musze otworzyc drzwi od środka. Sprawdzałem bezpiecznik - wszystko w porządku. Przycisk centralnego zamka w samochodzie w ogóle nie działa, nie jest podświetlony. Chciałem sprawdzić, byc może poluzował się kabelek zasilający na wyłączniku, lecz nie wiem jak ściągnąć przycisk centralnego zamka, a nie chciałbym czegos uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 nie mogę otworzyc pożniej drzwi od srodka przyciskiej centralnego zamka. Jeśli ktos chce z zewnątrz wsiaść to musze otworzyc drzwi od środka. Coś mi się nie zgadza to w końcu jak te drzwi otwierasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 kisand, zapewne klamką wewnętrzna. czaperek, podważ go delikatnie i wydłub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 zdunman, zaczepy sprężyste tego wyłącznika są kruche. Proponuję wyjęcie popielniczki i odkręcenie torksów trzymających podstawę popielniczki i panel nawiewu. (klimatyzacji) Zdemontować panel z zatrzasków. Roboty więcej ale pewność, że nic się nie połamie. (u mnie sie złamały dwa języczki, i tak to musiałem rozkręcić, by zamocować wyłącznik z powrotem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaperek Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Dziękuje za radę, Jak tylko nie bedzie padać spróbuje i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruh Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Nie znalazłem na forum odpowiedzi na mój problem ale może ktoś spotkał się z czymś podobnym. Otóż od kilku dni nie mogę otworzyć auta za pomocą CZ ani używając pilota ani używając włącznika wewnątrz samochodu. Zamykanie działa normalnie. Do dodatkowo nie włącza się CZ przekraczając jakąś tam prędkość (tak jak to jest w renault). Teraz żeby otworzyć auto wciskam przycisk pilota żeby wyłączyć alarm a następnie otwieram jedne drzwi kluczykiem (chyba żadne nie są podłączone z funkcją matki) i dopiero po podniesieniu klamki otwiera się cały samochód. Zamykanie odbywa się normalnie za pomocą pilota (zamyka się CZ i włącza alarm). Czy ktoś spotkał się kiedyś z czymś takim lub ma pomysł co może być przyczyną. Domyślam się że wyjściem byłaby wizyta w ASO ale chyba nie chcę wydawać tyle kasy Smile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Włącz zapłon i przyciśnij centralny zamek w samochodzie w pozycji - otwieranie i przytrzymaj przycisk przez 5s, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy. Masz to w instrukcji samochodu - jeśli takową posiadasz jak nie to jest na ftp. A w której to instrukcji bo nie mogę znaleść? Czy w phI też jest taki bajer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 dudu, niestety jedynki tego nie miały. Nawet niektóre PhII, z wczesnego okresu produkcji, także były pozbawione tej funkcji. (przy okazji: warto uzupełnić dane w swoim profilu i powypełniać pola z rocznikiem, bądź wersją auta IPhI, IPhII,itd. ułatwia to odpowiedzi na zadawane pytania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand3 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 witam może ktoś z was koledzy służy radą w sprawie elektryki w megan II 1,5 DCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Może i służy tylko w odpowiednim dziale napisz o co biega lub poszukaj bo może już było coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand3 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 dzięki właśnie jestem na etapie czytania postow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi