PiotrekP Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Ponieważ nie znalazłem info zakładam nowy temat. Mam stłuczony klosz w prawym halogenie- albo kamień albo osiedlowy troglodyta, nie wiem. Pytania mam następujące: 1) czy kratki w zderzaku są wyjmowane i gdzie znajdują się zaczepy żeby ich nie wyłamać. Czy muszę dostać się do halogena "od spodu"? 2) czy klosz w halogenie jest wymienny? Nie wiem jaką lampę kupić- nową, w sensie sprawną czy uszkodzoną typu połamane mocowanie itp bo potrzebuje tylko klosza. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Ja nie bawiłbym się w wymianę klosza bo nigdy nie uszczelnisz go jak należy i będzie parować od środka. Nowe nie są drogie np:taki Edytowane 22 Grudnia 2012 przez Tomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Do łatwego wyjęcia halogenu proponuję demontaż zderzaka. Naprawdę demontaż nie jest trudny. Przy nabraniu wprawy tylko 5 min nawet bez kanału. Największy trud to odkręcenie 3 śrub pod spodem reszta to po dwa torxy w nadkolach i kilka spinek trzymających zderzak od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekP Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 czyli co, kratki nie da się wyjąć do przodu? a te torxy w nadkolach - to wiąże się ze zdemontowaniem jakiejś osłony w nadkolu? aż te francuziki sprytne poukrywały wszystko ludźmi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Torxy trzymają tylko zderzak. Nadkola nie spadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekP Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 czyli co, kratki nie da rady wyjąć i trzeba się za demontowanie zderzaka łapać? :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Kratek nie wyciągniesz od zewnątrz. Trzymają się na zaczepach, które trzeba odblokować od środka. Najlepiej ściągnąć osłonę pod zderzakiem i położyć się pod autem - dostęp bezproblemowy, demontaż zderzaka niepotrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekP Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 halogen dotarł, będę się brał do roboty. czy halogeny też są regulowane na wysokość? jak ustawić pokrętło/trybik? w jakiej pozycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 (edytowane) Po prostu przykręcasz je do mocowań na zderzaku. Na samym halogenie jest chyba jakaś regulacja. Gdzieś na forum to było chyba pisane. http://megane.com.pl/topic/5726-regulacja-halogenow-przeciwmgielnych/page__view__findpost__p__49986 Edytowane 28 Grudnia 2012 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekP Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 właśnie mi o tą regulację chodziło, dzięki za linka! :!: Dodano: 05 sty 2013 - 10:51 dziś montowałem to małe sprostowanie: halogen przykręca się do uchwytów a reguluje poprzez otwór od spodu w zderzaku- na złączeniu zderzak- czarny panel ochronny. taka sama zasada jak regulacja reflektorów. z montażem pojechałem do byłego Dealera Ranault w Kielcach - Ikar-a, 34,43zł i 15min roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Do łatwego wyjęcia halogenu proponuję demontaż zderzaka. Naprawdę demontaż nie jest trudny. Przy nabraniu wprawy tylko 5 min nawet bez kanału. Największy trud to odkręcenie 3 śrub pod spodem reszta to po dwa torxy w nadkolach i kilka spinek trzymających zderzak od góry. Chyba żartujesz , po co tyle rozbierać jak można wsadzić rękę od spodu i odkręcić dwie śrubki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1olek Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 U mnie od spodu jest jakaś plastykowa osłona, ktoś wie na czym ona się trzyma ? W moim halogenie przelewa się woda, chciałem go wyjąć i osuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) Niestety ale trzeba zdjąć tą osłonę, można odkręcić "kawałek" nadkola lub odkręcić "kawałek" zderzaka od strony halogenu (wtedy nie odkręcamy dolnej osłony), z którym masz problemy. Można to zrobić z poziomu podłogi w garażu. Edytowane 19 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi