Mil3k6 Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Mam pytanie czy megan 1,9 dci z 2003 posiadaja kontrole trakcji a jak tak to jak sprawdzic czy działa w polowych wrunkach bez podpinania kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 6000 obr., pierwszy bieg, puszczasz sprzęgło i już wiesz co z tą kontrolą trakcji TC odpowiada za kontrolę uślizgu kół podczas przyspieszania, zwłaszcza przy niskich prędkościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 6 tys obrotów w dCi? Może być ciekawie... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 No trzeba to podzielić przez 3. CZyli 2000 obr puszczasz sprzęgło i widzisz czy działa kontrola trakcji. A swoją drogą bez ASR/ESP się fajniej jeździ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniqwerty Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja mam wyłącznik i szczerze mówiąc, to nie widzę różnicy między "bez" a "z" kontrolą trakcji. Nawet jak ruszam na śliskim to koła buksują a trójkącik ze śliskim samochodem się nie zapala O co może chodzić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Nawet jak ruszam na śliskim to koła buksują a trójkącik ze śliskim samochodem się nie zapala U mnie jest to samo. W ASO mi stwierdzili, że mam założony komputer z innego samochodu, w którym nie ma wiązki... Wszystko w tym temacie. A kontrolka przy starcie silnika normalnie przechodzi test i wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniio Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 nie do konca rozumiem poprzednie posty. Koledzy piszą o ASR czy o kontroli trakcji? W moim scenicu jest TC. Ale jak ruszam z piskiem to nie mam zadnych odczuc, natomiast jak szybko wejde w zakręt i chce wymusic uslizg tylnej osi to samochod drga i odczucie mam takie jak po chamowaniu z ABSem. Kontrola trakcji to system zapobiegajacy uslizgowi kol w zakretach a nie przy starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Z tego co mi się udało dowiedzieć, to albo w Meganach montowali ASR+ESP w zestawie (wtedy jest przycisk na desce kokpitu), albo nie było żadnego z tych systemów. Z tego co wiem, włącza i wyłącza się je również razem (z jednego przycisku). Myślę, że dokładnie tak samo powinno być w Sceniku, ale pewności nie mam. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donald Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Witam serdecznie, W moim scenicu jest następująca przypadłość z kontrolą trakcji. Raz na jakiś czas kontrolka sama się zapala podczas jazdy i cały czas się świeci podczas jazdy. Przycisk wyłączenia nie reaguje. Czym ta przypadłość może być spowodowana ? Po ponownym odpaleniu jest wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artursekowski Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 być może siada ci czujnik kąta skrętu który znajduje sie w kolumnie kierowniczej.miałem podobne objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjanu Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Jest to mój pierwszy posta na forum, więc witam wszystkich serdecznie:) Właśnie przymierzam się do kupna meganki no i ... Z tego co mi się udało dowiedzieć, to albo w Meganach montowali ASR+ESP w zestawie (wtedy jest przycisk na desce kokpitu), Jak wygląda ten przycisk (gdzie on jest? który to?), jeśli już jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiael Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Jest tam gdzie masz regulację wysokości świateł i podświetlenia zegarów. W tym rzędzie jest po prawej stronie i ma taki trójkąt z samochodzikiem w środku. Podczas jazdy da się go wyłączyć do prędkości 50 km/h. Jeśli jedziesz z wyłączonym ASR/ESP to komputer pokazuje komunikat "ASR System OFF"... po przekroczeniu 50 km/h system automatycznie się znów włącza i nie ma możliwości jazdy powyżej tej prędkości z wyłączonym systemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjanu Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Dzięki Misiael:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekfi25 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 fajnie, ale u mnie nic nie pokazuje... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksanderee Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Pytanie: czy z tym przyciskiem (ASR ESP) nie jest tak jak z tempomatem, że jest instalacja tylko trzeba przycisk dołożyć i odblokować w komputerze te funkcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi