Maks79 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Hello Co sądzicie koledzy o tej sztuce? http://otomoto.pl/renault-megane-model-200-piekny-stan-serwis-C27412381.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Nie opłacona i podejrzewam że umowa kupna sprzedaży na "Niemca". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kici1334 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Troche drogi bo 11700 + opłaty ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leelook Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Na przedniej krawędzi maski widać jakieś odpryski lakieru, a może to tylko brud. Reszta jak dla mnie wygląda OK. Dobrze byłoby uzyskać nr VIN i spróbować dowiedzieć się w ASO Renault, czy chociaż przebieg zgadza się z deklarowanym. Mając numer VIN można też zarejestrować się na renault.pl i sprawdzić z jakim wyposażeniem samochód wyjechał z fabryki. Przydatne w przypadku, gdy sprzedający np. wciska ciemnotę, że auto ma ESP, a faktycznie nie ma. U mnie dowiedziałem się, że mój egzemplarz ma składane elektrycznie lusterka, ale niestety nie działają (muszę się za to zabrać na wiosnę). aston76 - trafna uwaga, sprzedaż zapewne "na Niemca", czyli sfałszowana umowa kupna sprzedaży i wszelkie ryzyko bierze na siebie kupujący, a pośrednik jest czysty. Nieźle cwaniaki kombinują, ja tak odpuściłem zakup 2 Meganek, chociaż były dokładnie takie, jak szukałem. Kupiłem normalnie od Polaka, na umowę kupna-sprzedaży, i lepiej nie wspierać takich pośredników-cwaniaków. Im mniej ludzi będzie tak kupować, tym mniej się to będzie opłacać pośrednikom i sami zaczną auto opłacać i rejestrować. Wtedy przynajmniej mamy większą pewność, że auto nie jest kradzione, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Dodano: 23 sty 2013 - 18:23 Koledzy, a moze o tym się wypowiecie ... Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym komisem? http://otomoto.pl/renault-megane-1-6-16-v-wzorowa-C27681164.html Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Maks79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Na moje oko-zderzak przód trochę za mocno wisi,ciężko coś dopatrzeć,bo i sprytnie porobione zdjęcia i lacier ciemny.Zdjęcia 4 i 5 - źle zpasowane błotniki przednie a i tyłwarto oglądnąć dokładnie.Podtarta kierownica i gałka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Hello Podrzucam kolejną sztukę do oceny: http://otomoto.pl/renault-megane-poski-salon-1-6-16v-C27746509.html Czy w takiej dość biednej wersji możliwa była skórzana keirownica (np. jako opcja)? Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Maks79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leelook Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Rok produkcji 2003 a zegary jak z Phase II? Coś mi tu nie pasuje, chyba że w Ph1 też się takie zdarzały. Ach, i ta "kierownica wielofunkcyjna" - ciekawe co poza skręcaniem i trąbieniem jeszcze potrafi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Rok produkcji 2003 a zegary jak z Phase II? Zegary są z Ph I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Rzeczywiście,trochę dziwna ta kierownica.Zdjęcia naprawdę niewiele pokazują.Jeśli możesz,to dokładnie oglądaj przód.Piszą o serwisie-wołaj papiery.Piszą również o wymienionym rozrządzie-też wołaj kwit za wymianę.No i kolor-latem masz gwarancję piekarnika, a pozatym straszliwie widać nia nim kurz i brud. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy__ Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Jako opcja pewnie tak, ale prędzej albo jest zmieniona na skórzaną ostatecznie może być po prostu obszyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Dzięki. Jeśli chodzi o sprawdzanie auta biorę pod uwagę tylko sprawdzanie w serwisie. Co do tej kierownicy to właśnie przeglądałem ogłoszenia i znalazłem ze dwie, trzy sztuki w dokładnie takiej samej wersji wyposażenia, ze skórzaną kierownicą. Tak na prawdę to chciałbym kupić Luxe Dynamique, a każda inna wersje to takie troszkę szukanie na siłe. No chyba, że się trafi na prawdę fajna sztuka. Co do auta w kolorze czarnym to wszystko wiem i widze na codzień - siostra ma czarną Alfe 147 (bardzo fajna furka). Dodano: 09 mar 2013 - 13:28 A co możecie powiedzieć o tej: http://allegro.pl/show_item.php?item=3082521592 Edytowane 9 Marca 2013 przez Maks79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Kolejne ogłoszenie ze zdjęciami z telefonu.Czepił bym się tyłu.Różnice w odcieniach sugerują ,że coś było.Może tylko stłuczka?Sprawdź naklejki przy nadkolach-czy są.O przodzie nic nie mogę powiedzieć-to wina kiepściutkich zdjęć.Gałka mocno wytarta.Co to za moda z zapiętym pasem pasażera?W sumie dość ciekawa propozycja,ale trzeba auto dokładnie obejrzeć.Zakładając,iż auto większość żywota zjeździło na Śląsku sprawdź dokładnie zawieszenie,hamulce,przeniesienie napędu oraz wydech.Mam sedana z 1.4 - wystarczający silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Zakładając,iż auto większość żywota zjeździło na Śląsku Myszków to raczej nie Śląsk. Co to za moda z zapiętym pasem pasażera Fajny pomysł by uniknąć piszczka. Nie to że bronię sprzedającego ale ja nie widzę w tym aucie nic niepokojącego, naklejki na progach widoczne, reszta też w miarę, proponuje dokładnie sprawdzić na miejscu a jak coś to zabrać do ASO i sprawdzić :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) raz, że nie śląsk, a dwa to Górny Śląsk ma jedne z najlepszych dróg w kraju, w Tychach dziury jestem w stanie policzyć na palcach, a do tego dochodzą szerokie drogi, brak tramwajów itd, kto był ten wie, jak komfortowo się tutaj jeździ. Wadowice, Chrzanów i wiele innych miast zdają prawko w Tychach, bo tak jak pisałem najlepsze miasto do jazdy - "miasto elek". Teraz na dk1 robią, dwa remonty w Tychach i Pszczynie w odstępie kilkunastu kilometrów od siebie Tychy Pszczyna. Dróg nam możecie pozazdrościć. Edytowane 10 Marca 2013 przez sekal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi