Flacha Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Mam pytanko czy da się po tankowaniu wyzerować tylko wybrane wskazanie komputera? np ilość wypalonych litrów itp? Po tankowaniu próbowałem tak zrobić jak jest w instrukcji czyli najechałem na przejechane kilometry przytrzymałem jeden z przycisków i .. wyzerowało mi się wszystko ( średnia prędkość, średnie spalanie itp.). Potem doszedłem ze jak mam na wyświetlaczu przejechane km ogólnie i te tymczasowe to tam można te tymczasowe wyzerować a reszta zostaje. Ale nie wiem jak jeden wskaźnik wykasowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Chyba się jednak nie da pojedynczo zerować nic oprócz przebiegu dziennego :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Oczywiście, że się nie da. Choćby dlatego, że średnie spalanie obliczane jest na podstawie zapisanej aktualnie ilości spalonego paliwa i aktualnie zapisanego wskazania przebiegu (pokazywanego w komputerze), średnia prędkość to również średnia z prędkości na danym - zapamiętanym aktualnie przebiegu. Więc wykasowanie jednego z parametrów uniemożliwia obliczenie innego. Jak nie ma średniego spalania - nie będzie wskazania zasięgu itd. Więc wszystkie dane z komputera pokazują parametry na konkretnym odcinku (od jednego zerowania do drugiego zerowania). Nie ma możliwości zapamiętania wskazań wg np. dat lub kolejnych przebytych odległości, czyli stworzenia czegoś w rodzaju pamiętnika - rejestru. Edytowane 3 Stycznia 2013 przez martello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flacha Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Dzięki za informacje. W takim razie temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi