baju_rally Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witam, mam mały problem z w/w radiem, po zmianie akumulatora wyskoczył error i nie wiem jak zrobić żeby dojść do momentu wpisywania kodu, co nie przycisnę to słyszę tylko piknięcie w głośnikach... Mam poczekaż aż samo stwierdzi że już mogę wpisać kod? :) czy może jest jakiś patent? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Czekać aż ERROR zmieni się na CODE albo 0000. Przy włączonym zapłonie/ silniku. Najlepiej w czasie jazdy włączyć radio, a po zatrzymaniu i przed zgaszeniem silnika wpisać i zatwierdzić poprawny kod.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju_rally Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Problem w tym że od dwóch dni jeżdże Sobie na włączonym radiu i d***, tak sobie milczymy i czekamy na 0000 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) W takim razie coś jest nie tak. Proponuję odłączyć akumulator raz jeszcze na jakieś 10 minut. Czy to jest zmieniarka? Czy w środku są jakieś płyty, jeśli tak, to coś mogło się zawiesić w momencie przerzucania płyt między tackami. Wtedy trzeba wyjąć, rozebrać i sprawdzić w środku. Po każdym odłączeniu i ponownym podłączeniu zmieniarka "tasuje" płyty na nowo w zapamiętaną kolejność, robi to jeszcze przed podaniem kodu, a jeśli jakaś się "zwiesi", wtedy wyskakuje ERROR. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez hymmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju_rally Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Nie jest to zmieniarka tylko radio, model taki jak w tytule, w środku nie ma płyty bo sprawdziłem, czy ma znaczenie to że auto jest odpalone lub na zapłonie przy wpisywaniu kodu? Dla pewności, kod wybiera się pokrętłem w joystick'u przy kierownicy a zatwierdza się dolnym przyciskiem w tym że joystick'u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Znalazłem w sieci: "Jeśli wpiszesz błędny kod radio się blokuje na 1min, kolejny błędny kod 2min., kolejno 4,8,16,32 min. Kończy się na 32 min i dalej się już nie zwiększa i teraz, aby wpisać poprawny kod trzeba odczekać odpowiednią ilość min. z włączonym radiem i przy pracującym silniku, czyli podczas jazdy. Nie można w tym czasie wyłączać silnika, bo czas, który już czekamy przepada i odliczanie zaczyna się od nowa. Ja w swoim radiu doszedłem do 32 min." Edytowane 31 Stycznia 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Może łatwiej było w sieci szukać... na naszym forum też jest ta informacja od dawna zamieszczona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baju_rally Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Problem rozwiązany, pomógł mi zaprzyjaźniony mechanik-elektryk z serwisu Renault. Podszedł do radia, nacisnął jednocześnie "1", "6" i "ON/OFF" i radio zagrało, najpierw wykonywało jakiś test i potem po kilku minutach pozwoliło wpisać kod. Okazało się dodatkowo że radio CABASSE to radio i zmieniarka w jednym, a dodatkowe radio jest jeszcze schowanie w bagażniku pod wykładziną i do to tego drugiego dochodzą wszystkie kable od anteny, głośników itp. Pozdrawiam, Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korwin_tz Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 U mnie podziałał sposób zwłączonym silnikiem, tzn. włączony silnik i radio z napisem error i po minucie przełacza się na 0000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nati90 Opublikowano 23 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 U mnie problem był ten sam . Po zmianie akumulatora zapomniałam kodu i kilka razy źle wpisałam , po czym wyskoczył error. Zero reakcji . Ściągnęłam apke do odzyskiwania kodu . Odłączyłam Aku jeszcze raz na jakieś 15 minut i ponownie czekałam na zapalonym aż wyświetli się 0000. Odblokował się po 30 minutach, wpisałam odzyskany kod i jest 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi