r00t7 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Witajcie, szukałem sporo na forum, ale nie znalazłem. Mam dziwny problem ze światłami drogowymi, otóż kiedy przytrzymam włącznik pięknie oświetlają drogę, natomiast kiedy włączę je na stałe - światło jest jakieś dziwnie słabsze i gorzej oświetla drogę. Co może być przyczyną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Przełącznik a dokładniej styki w nim. Naprawa to rozebranie i wyczyszczenie lub wymiana na inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) :) Nie tak do końca... Zapewne masz reflektory jednokomorowe i żarówy H4. Jak przytrzymujesz to świecą równocześnie mijania i drogowe, jak przełączysz to tylko drogowe. Przy dwukomorowych już to nie występuje, bo tam mijania przy drogowych nie gasną. Edytowane 2 Lutego 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r00t7 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) zgadza się mam jednokomorowe i H4, ale widzę różnicę w działaniu świateł, kiedyś świeciło się jaśniej przy włączonych drogowych Edytowane 3 Lutego 2013 przez r00t7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Oczywiście obie żarówki w 100% sprawne :) Żarówki i odbłyśniki z czasem się zużywają :) Sprawdź czy nie łuszczą się odbłyśniki, bywały takie przypadki. Zobacz czy same klosze reflektorów nie są mocno porysowane. Sprawdź też samo mocowanie żarówek. Wystarczy, że się poluzuje i żarówki już inaczej świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Mam dziwny problem ze światłami drogowymi, otóż kiedy przytrzymam włącznik pięknie oświetlają drogę, natomiast kiedy włączę je na stałe - światło jest jakieś dziwnie słabsze i gorzej oświetla drogę. Przełącznik a dokładniej styki w nim. Może tak być jak kolega napisał wyżej, ale wydaje się mniej prawdopodobne przypalenie styków, bo świateł drogowych używa się rzadzej niż mijania. Nie wiem czy tzw. błyskanie (chwilowe włączanie dodatkowo świateł drogowych) nie jest realizowane przez inne styki w przełaczniku niż właczanie ich na stałe. Raczej wydaje mi się, że jest to złudzenie apteczne, o którym pisał kolega gojgien. A tak na marginesie, ja w mojej megance zmodyfikowałem trochę włączanie świateł mijania i drogowych. Załaczne sa teraz przez przekaźniki i musze stwierdzić, jasność świecenia obydwóch świateł się zdecydowanie poprawiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatryQ Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Może to też być kwestia masy. Zobacz jak ci ta lampa świeci na drogowych, czy nie na żółtawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi