Gadoszka Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Witam serdecznie, krótkie pytanie od jakiś dwóch tygodni odczuwam nierówną pracę silnika zarówno na postoju i przy jeździe. Zaniepokoiło mnie to bo tą megi jeżdzi żona z dzieckiem, a dodam jeszcze że od jakiegoś miesiąca gwiżdże turbina. Przejechane już 132 tys. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Ile koni ma motor? Czy to wersja z filtrem FAP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reins Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Turbina gwiżdże w każdym. Taka jest już specyfika turbiny w tych silnikach. Też mnie to zastanawiało, dopóki nie usłyszałem jak spod świateł ruszała inna Megi również z silniczkiem 1.5 dCi. A nierówna praca może jest spowodowana mrozem? Auto stoi na zewnątrz czy jest garażowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadoszka Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Auto garażowane, w garażu piec i temperatura 8-10 stopni, chyba że spowodowane jest to nie wiem dużą różnicą temperatury w garażu 10 stopni po wyjechaniu np -2 stopnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danish1 Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Witam, W mojej MIII też tak mam. Garaż ogrzewany ok. 10-13 st.i silnik pracuje idealnie równo. Jak wyprowadzam auto z garażu na zewnątrz i jest minusowa temperatura to słyczać po chwili minimalnie nierówną pracę silnika. Jak silnik się rozgrzeje to wszystko mija więć przestałem na to zwracać uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi