faflik Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam Zamierzam kupić Grand Scenic'a 2.0dci aut 7 os. jako auta w zasadzie rodzinne ale ma mi również w sezonie pomagać ciągnąć przyczepę z kajakami i wozić ludzi. Niestety problem polega na tym, iż jednocześnie wiezie się ludzi (powiedzmy np. ja kierowca i sześciu rosłych "budrysów") i kajaki (przyczepa tzw. lekka - 750 kg razem z kajakami). Nie chcę silnika 1.9 w automacie gdyż tam idzie skrzynia 4 biegowa. Proszę o opinię czy pakować sie w automat czy sobię odpuścić. Mamy same automaty i żona wolała by automat - ale chce też scenica. Proszę o wypowiedzi na temat eksploatacji takiego zestawu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 A znajdziesz w ogóle takie zestawienie skrzynia biegów silnik w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 (powiedzmy np. ja kierowca i sześciu rosłych "budrysów") Ciekawe jak będzie wyglądać tych dwóch siedzących na dodatkowych siedzeniach w bagażniku :lol: :)Te dodatkowe siedzenia są raczej dla dzieci lub małych i drobnych osób. Jeżeli sądzisz, że posadzisz tam dwóch rosłych budrysów to się ogromnie mylisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faflik Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) Jeżeli do pięcio osobowego busa wchodzi mi 20 to Ci z tyły w Grand Scenic'u będą mieli jak paczki w maśle :lol: To są krótkie odcinki, równie dobrze mogli by siedzieć na podłodze, ale po ostatnich wypadkach policja pilnuje. Zestawienia tego silnika ze skrzynią są w Polsce (zmiana po prośbie PREZES'a) i mam pytania do ich właścieli o ich eksploatację z wożeniem ciężarów. Z drugiej strony to najmocniejszy silnik w SCENIC'u. Jak ten nie uciągnie to co uciągnie. Tylko po prostu zastanawiam się nad automatem - bo chciał bym by jednak był. Edytowane 20 Lutego 2013 przez faflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi