tete Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 (edytowane) Witam wszystkich, ja podzielę się swoim doświadczeniem z ostatniego gwarancyjnego przeglądu(u mnie 120tys.): -zareklamowałem lampy przednie - nad żarówkami do jazdy dziennej na plastikowym malowanym na chromowo daszku widoczne były wypalone kółeczka - wymienili bez problemu. Ale żeby uniknąć tego na przyszłość pozwoliłem sobie zakupić żarówki led z trzonkiem P 21 - uwaga, właściwy efekt jest dopiero po zastosowaniu 3,6W mocy. Poza zabezpieczeniem odbłyśnika uzyskujemy też falny efekt "zimnej barwy" światła. -przypomniałem się o zgłoszonej (przy ok.50tkm) już drugiej skrzyni biegów, głośnej jej pracy - decyzja była "wymieniamy", i tak uzyskałem przy 120tys. nową skrzynię biegów i wszystko wskazuje na to, że powinno być ok. -uznanie wytarcia obszycia kierownicy zależy od osoby przyjmującej zgłoszenie - u mnie nie przeszło, chociaż gałkę zmiany biegów wymienili kilka miesięcy wcześniej. -proponuję przyjrzeć się też osłonie przycisku otwierania tylnej klapy(GRANDTOUR) - też zareklamowałem, była popękana. Pozdrawiam wszystkich Dodam jeszcze po ostatnim przypadku(awaria rozrządu) - koniecznie domagajcie się sprawdzenia paska - u mnie przeskoczył po zakończeniu gwarancji w wyniku zsunięcia się, ale wszystko opisałem na innym temacie Pozdrawiam. Edytowane 7 Czerwca 2013 przez tete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 tete, czy możesz pokazać jak wyglądają te żarówki do jazdy dziennej? Czy pod słońcem ich światło widać z przeciwka, i gdzie je można kupić? Dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalTur Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 (edytowane) Witam u mnie po przebiegu ok 15000 wymiana paska klinowego wraz z napinaczem i rolką. Oczywiście na gwarancji. powodem była głośna praca rolki, problem był słyszany po rozgrzaniu silnika. Pozdrawiam Edytowane 2 Czerwca 2013 przez RafalTur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tete Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Witaj ABCMEGANE i witam również pozostałych forumowiczów. Żarówki o trzonku P21 led można spotkac w sklepach motoryzacyjnych, ale większośc jest zbyt dużej średnicy i nie mieści się w otworze lampy. Mnie udało się kupić żarówki z takim trzonkiem na diodach SMD w Rzeszowie(50zł za 2szt), jeżeli dobrze pamiętam to na ul.Wetlińskiej jest sklep. Pomierzyłem pobór prądu jednej z nich i wychodziło mi to na 2,4W. Przy słonecznym dniu były rednio widoczne, więc postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce: na ul.Przy Torze jest sklep z oświetleniem LED - bardziej mieszkaniówka. Zakupiłem żarówki SMD z trzonkiem G4 3,6W(dwie szpilki w odległości 4mm)i-obie za 25zł, wlutowałem do odzyskanej oprawki zwykłej żarówki :o - efekt super. :o Znalazłem na allegro coś takiego: http://allegro.pl/zarowka-g4-led-18-smd-5050-3-6w-zimna-12v-36w-i3265156490.html a zauważyłem też że pojawiły się już nawet o mocy 4,2W W przypadku pytań służę pomocą. Edytowane 3 Czerwca 2013 przez tete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 tete, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi