olej897 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 (edytowane) Witam. Mam problem z elektryczną szybą kierowcy. Gdy próbuje otworzyć to wszystko działa w porządku lecz gdy chce zamknąć to przy pierwszym "kliknięciu" szyba nie reaguję, a przy drugim "kliknięciu" szyba zamiast podnosić się to opada. Zamknąć szybę mogę tylko i wyłącznie przez zatrzymanie się i naciśnięcia 2x na pilocie przycisku od zamykania. Więc stworzył się nowy problem. Zresetowałem komputer przez odpięcie akumulatora i gdy spuściłem szybę w dół aby "przyuczyć" to do góry już nie da rady jej podnieść nawet za pomocą pilota. Jakaś rada? Bo za oknem piękna pogoda ale dość zimno jeszcze :lol: Dodano: 04 mar 2013 - 18:07 Potrzebuję szybkiej pomocy. Może CLIP? Zawieszony komputer? Edytowane 4 Marca 2013 przez olej897 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Wyciągnij przełączniki w drzwiach kierowcy .Odepnij wtyczkę z przełączników kierowcy i pasażera .We wtyczce połącz piny B4 z B5 krótko - szyba powinna iść do góry.Jeżeli się ruszy to przytrzymaj tak długo aż się zamknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Nie działa u mnie ten sposób. Podniosłem szybę do góry za pomocą rozkręcenia ślimaka przy sterowniku i odwrócenia linek w drugą stronę. Ale nadal będę szukał rozwiązania problemu bo teraz nie mogę opuścić szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Jeżeli to nie działa to chyba problem jest sterowniku (tym przy silniczku)Spróbuj podmienić ze sterownikiem od pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 No właśnie u pasażera od kiedy kupiłem autko tam nie ma sterownika. Czy w tylnych drzwiach są takie same moduły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Na bank sterownik. Przerobiłem to w przednich drzwiach od kierowcy i aktualnie pasażera. Na dniach będę montował naprawiony sterownik. Z przodu są identyczne. Z tyłu jeszcze nie rozbierałem więc nie odpowiem czy pasuje. Jeżeli będą miały te same oznaczenia to powinien pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Więc poszukam używanych części do lewych i prawych drzwi,a tylnych lepiej nie będę rozbierał. Jakby co w "kupie" jest post :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Sterownik po naprawie śmiga jak nówka. Koszt to 30zł naprawa plus za wysyłki pocztą 20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapitan_mav Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy ;) Na czym polegała naprawa? Gdzie to było naprawiane? Mi ostatnio wysiadł sterownik silnika od prawej szyby z przodu, a wczoraj ten z lewej. Prawy wymienili mi w warsztacie bo i tak musiałem wstawić auto. Lewy "naprawiłem" sam - po prostu był mokry (wysuszyłem, kontakt spray'em po wszystkich wtyczkach, nasmarowałem prowadnice). Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Nie wiem co w nim zrobili dokładnie. Na 100% rozebrali go w miejscu bolca, który wchodzi w silniczek. Wysłałem go do Electric Cars. Tu link do nich na portalu www.allegro.pl/my_page.php?uid=9062953 Problemem jest wilgoć w drzwiach i dlatego padają sterowniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi