Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z klaksonem i spryskiwaczem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z klaksonem który wogóle nie działa i ze spryskiwaczem przedniej szyby,pompka nawet nie chodzi i nie wiem co jest tego przyczyną bo spryskiwacz tylny działa normalnie.Auto było sprawdzane u mechanika i elektromechanika,obaj stwierdzili że to uszkodzony przełącznik zespolony i że trzeba go wymienić bo tego nie da się naprawić,sęk w tym że nowy przełącznik kosztuje ok 800 pln więc troche za drogo a używany ok 300 z tym że to loteria z kupnem używki bo nie wiadomo czy będzie działać no i czy to aby napewno wina tego przełącznika w moim przypadku czy może to co innego?...

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.7

A nie da się tak ładnie zdaniami napisać :lol: -Prezes

Przełącznik zespolony jeżeli chodzi o spryskiwacz to ok ale klaksonu to nie włacza sie przełącznikiem tylko na kierownicy. A bezpieczniki wszystkie ok? Gdzies był temat o przetartej taśmie kierownicy może to jest przyczyną?

Po głębszych oględzinach okazało się że to raczej moduł BSI/UCH. Teraz musze jeszcze podjechać do gościa który się na tym zna i wtedy się okaże co z tym zrobić.

Edytowane przez piasqn

• 2 miesiące temu...

Klakson i sterowanie spryskiwaczem jest w kostce 1519.

U mnie nie działał klakson. Opis w wątku "klakson na poważnie".

Klakson nie ma nic wspólnego z komputerem, nie jestem pewny co do spryskiwaczy.

• 2 tygodnie później...

Czy udało Ci się rozwiązać problem Piasqn?

Mam dokładni taki sam problem ze spryskiwaczami szyby przedniej.

Moje podejrzenia spadają na taśmę w kierownice, wydaję mi się że przy demontażu, którego dokonałem,

musiała wylecieć jakaś blaszka z dźwigienki odpowiedzialnej za włączanie spryskiwaczy.

Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada taśmę w kierownice i jest mi w stanie powiedzieć czy występuje

tam jakaś blaszka, w widocznym miejscu, odpowiedzialna za zamknięcie obwodu elektrycznego przy próbie

włączenie spryskiwaczy przednich?

Pozdrawiam

http://megane.com.pl/topic/43211-klakson-na-powaznie-schemat-elektryczny/

To jest link do tematu klakson na poważnie

Edytowane przez rafal_fm