piasqn Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Witam mam problem z klaksonem który wogóle nie działa i ze spryskiwaczem przedniej szyby,pompka nawet nie chodzi i nie wiem co jest tego przyczyną bo spryskiwacz tylny działa normalnie.Auto było sprawdzane u mechanika i elektromechanika,obaj stwierdzili że to uszkodzony przełącznik zespolony i że trzeba go wymienić bo tego nie da się naprawić,sęk w tym że nowy przełącznik kosztuje ok 800 pln więc troche za drogo a używany ok 300 z tym że to loteria z kupnem używki bo nie wiadomo czy będzie działać no i czy to aby napewno wina tego przełącznika w moim przypadku czy może to co innego?... Regulamin pkt. 5.7 A nie da się tak ładnie zdaniami napisać :lol: -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz85 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Przełącznik zespolony jeżeli chodzi o spryskiwacz to ok ale klaksonu to nie włacza sie przełącznikiem tylko na kierownicy. A bezpieczniki wszystkie ok? Gdzies był temat o przetartej taśmie kierownicy może to jest przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasqn Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 (edytowane) Po głębszych oględzinach okazało się że to raczej moduł BSI/UCH. Teraz musze jeszcze podjechać do gościa który się na tym zna i wtedy się okaże co z tym zrobić. Edytowane 13 Marca 2013 przez piasqn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dartek Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Klakson i sterowanie spryskiwaczem jest w kostce 1519. U mnie nie działał klakson. Opis w wątku "klakson na poważnie". Klakson nie ma nic wspólnego z komputerem, nie jestem pewny co do spryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opis w wątku "klakson na poważnie". Może byś linka podał :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_fm Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) Czy udało Ci się rozwiązać problem Piasqn? Mam dokładni taki sam problem ze spryskiwaczami szyby przedniej. Moje podejrzenia spadają na taśmę w kierownice, wydaję mi się że przy demontażu, którego dokonałem, musiała wylecieć jakaś blaszka z dźwigienki odpowiedzialnej za włączanie spryskiwaczy. Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada taśmę w kierownice i jest mi w stanie powiedzieć czy występuje tam jakaś blaszka, w widocznym miejscu, odpowiedzialna za zamknięcie obwodu elektrycznego przy próbie włączenie spryskiwaczy przednich? Pozdrawiam http://megane.com.pl/topic/43211-klakson-na-powaznie-schemat-elektryczny/ To jest link do tematu klakson na poważnie Edytowane 16 Czerwca 2013 przez rafal_fm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi