plachon Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Proszę o poradę. Po bardzo męczącym procesie aktualizacji udało mi się wreszcie odpalić nawigację z oprogramowaniem 9.846. Niestety w opcjach programu TomTom Home wyłączone mam teraz okienko możliwości wgrania głosu czytającego nazwy ulic. Dostaję komunikat, że moja nawigacja nie obsługuje głosów czytających nazwy, pogodę, ... Czy to znaczy, że jest to nowość w sofcie 9.846, czy u mnie coś się "popsuło" w nawigacji po aktulizacji??? Edytowane 10 Marca 2013 przez plachon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Nie kojarzę tego softu... A mam chyba najnowszy (z 9 z przodu)... Czy podczas aktualizacji nie pokasowałeś czasami głosów w navi? Sprawdź czy na swoim komputerze masz pobrane wcześniej głosy i spróbuj je ponownie wgrać. Swoją drogą... U mnie podobny problem jest z fotoradarami PL. Na kompie je mam, w TomTom Home są widoczne, ale pojawia się komunikat, że moje urządzenie nie "czyta" ich... Wcześniej (na starszej wersji) te fotoradary działały. Edytowane 10 Marca 2013 przez norbert_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Z tego co wiem to Nawigację z serii Carminat TomTom Live nie miały opcji czytania nazw ulic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Potwierdzam. Lektor tylko w standardowy sposób przekazuje info o skrętach, rondach, zjazdach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Z tego co wiem to Nawigację z serii Carminat TomTom Live nie miały opcji czytania nazw ulic. Nie jest to prawdziwa informacja. Posiadam Carminat Live i czyta nazwy ulic.Od czasu zakupu auta,w zeszłym roku, funkcja dostępna jest cały czas.Po aktualizacjach również. Obecnie pewnie mam aktualny soft bo aktualizuję na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Jak to włączyć? U mnie to nie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Uruchomiłem normalnie z poziomu menu nawigacji. Jedynie należy pamiętać, że funkcję obsługuje tylko "synteza"(nie wiem czy dobrze to nazwałem) a nie głosy nagrywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Tak synteza głosowa. Ale mi wyskakuje że moje wersja nawigacji tego nie obsługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 W swojej nawigacji posiadam soft wersji 9,847 jest to wersja z Live i działa synteza. W TTHome owszem opcja jest nieaktywna ale w menu nawigacji mam możliwość wyboru syntezy i opcję czytania nazw ulic, którą włączyłem i działa. A macie na karcie pamięci katalog VAutoTTS(coś około 52 MB)? Po zakupie nowej mapy też wykasowało ale skopiowałem na kartę i działa znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Woytus, mam Carminat Tom Tom w samochodzie wyprodukowanym w 2009. Wersja oprogramowania: 8.842 Urządzenie nie obsługuje funkcji LIVE. Moje pytania są: 1. Czy jest nowsze oprogramowanie dla tego urządzenia? 2. Czy można zrobić upgrade do nowszej wersji programowania aby urządzenie obsługiwało LIVE i inne funkcje? Będę wdzięczny za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBU77 Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Nie wiem od czego to zależy ale też posiadam soft wersji 9.847 i mam na karcie katalog VAutoTTS (ok.172MB) i wyboru syntezy ani opcji czytania nazw ulic nie mogę aktywować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Woytus, mam Carminat Tom Tom w samochodzie wyprodukowanym w 2009. Wersja oprogramowania: 8.842 Urządzenie nie obsługuje funkcji LIVE. Moje pytania są: 1. Czy jest nowsze oprogramowanie dla tego urządzenia? 2. Czy można zrobić upgrade do nowszej wersji programowania aby urządzenie obsługiwało LIVE i inne funkcje? Będę wdzięczny za odpowiedzi. Nie masz wersji Live tylko zwykłą nawigacje. Jedyne wyjście to zakup nawigacji (ekran LCD) z wersji Live i dołożenie zwykłej anteny GSM na złączu FAKRA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Dziękuję za info. Czy jest możliwa wymiana Carminat TT na Carminat TT Live? I ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Można zamienić. Kosztuje tyle za ile kupisz nawigację od 200 - 400 zł na allegro + antena GSM około 50 - 60 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Dokładnie tak :) Plus zakup nowej mapy bo na Live nie zapiracisz mapy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi