shadow740828 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 u mnie za renowcje ok.80 od sztuki(spawanie ubytków,piaskowanie,malowanie).Felgi wyglądają jak nowe.Domowym sposobem bym nie robił raczej się pogorszy niż polepszy.Cena w stosunku do nowych raczej niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 panowie kolega gojgien oddawał felgi do regeneracji podpytajcie się jego. (do założyciela temat zostanie przeniesiony do istniejącego już o felgach aluminiowych po zakończeniu sprawy, proszę o zaznajomienie się z regulaminem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 wejdą opony ale jesli otwór centrujący jest 56mm to będą do roztaczania w megane otwór centrujacy ma 60,1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 konrados, jak wcześniej było w porządku, to możesz sprawdzić czy felgi są proste. Luzy też oczywiście możesz sprawdzić, ale czy wcześniej nie wyczuwałeś zmian w prowadzeniu? Koleiny też mogą być przyczyną - jak najbardziej. piotrek305, średnica czego? Jak otworu centrującego to musi mieć 60,1 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 wejdą, tylko potrzebny pierścień centrujący, żeby felga nie wisiała na samych śrubach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrados Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 meganecoupe02, dzieki za odp. teraz znow zmienilem na stalowki i jezdzi sie dobrze wydaje mi sie jednak ze to przez koleiny na naszych pieknych drogach gdyz smyrnolem sie po nowiutkiej drodze oddanej do uzytku we wrzesniu i na calej jej dlugosci nie bylo problemu z prowadzeniem.ale sprawdze wszystko tak czy siak:) aha a czy zwykly wulkanizator ma mozliwosc sprawdzenia czy felga jest krzywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 czy zwykly wulkanizator ma mozliwosc sprawdzenia czy felga jest krzywa? raczej tak, w końcu to jego praca Ja już się przyzwyczaiłem do pilnowania Meganki w koleinach i nie tylko, też lubi myszkować :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeedek Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 czy zwykly wulkanizator ma mozliwosc sprawdzenia czy felga jest krzywa? Nie na pewno nie, robiłem jakiś czas na wulkanizacji i nie był bym w stanie ci tego sprawdzić. Fakt żaden ze mnie specjalista był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeedek Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Felgi wczoraj trafiły do kolesia który z tego żyje, wycenił renowacje felg na 260zł (wszystkie 4) Jak już je odbiorę, wrzucę foty i będzie można przenieść wszystko do ogólnego topiku o felgach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 jak ma wyważarkę (obecnie to std) to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Nie na pewno nie Raczej napisz, że nigdy tego nie robiłeś a nie że nie można. Jak ma dobry sprzęt i dobre oko to tak. Czasami wystarczy puścić samą felgę na obrotach i już widać czy nie bije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeedek Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Chodziło mi w sumie o to, że nie każdy wulkanizator to sprawdzi. Większość pewnie tak, ja byłem miesiąc wulkanizatorem więc w sumie może nie potrzebnie się wypowiadałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrados Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 jeedek, i wlasnie widocznie przez twoje male umiejetnosci byles tylko miesiac wulkanizatrorem:D nieobrazaj sie to zart:) a wracajac do moich trosk to wulkanizatro u którego jestem stalym klientem ma wywazarke i nie tylko wiec udam sie do niego jak bedemial czas! dzieki za opd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Powiedzcie mi jedno. Mam felgę od laguny 6,5x15 i otwór na piaście kończy się równo z piastą, ale z tego co widziałem samo osadzenie jest na parunastu mm i czy w związku z tym mogę zastosować pierścienie o grubości 5mm wtedy piasta będzie lekko schowana w otworze. Chciałbym to zrobić bo na tyle trochę mi ocierają o nadkole (ET50) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Lukas.s, jeśli chodzi ci o zastosowanie dystansów to sa wskazane jak najbardziej zwłaszcza że ci ociera dajac 5mm osiągniesz efekt tak jakbyś miał felgę ET45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi