Przemobi Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Dopiero co zakupiłem Megane III 1,6 110 , zastanawiam sie nad założeniem gazu , jakie są wasze doświadczenia i gdzie w Warszawie albo okolichach mozna założyć instalację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman_k Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Ja mam we Fluence (ten sam silnik) instalacje Landi Renzo i przejechane 12 tys km. Na razie bez problemó, chociaż jka to LPG zawsze w coś ingeruje. U mnie np. podczas odpalonej klimy na automacie i postoju na światłach troszkę co kilkadziesiąt sekund skaczą obroty biegu jałowego, tak jakby łapał powietrza za dużo. Ale jak napisałem delikatnie. Osoba mniej wrażliwa to oleje Poza tym jest ok. Spalanie po mieście mam w granicach 10-10.5 L (nie oszczędzam go zbytnio), autostrada 11 L przy prędkościach 130-150km/h (niestety ten silnik u mnie nie ma 6 biegu i przy tej prędkości ma strasznie duże obroty już) na trasie 90-110 km/h to ok. 8.5 L na 100 km. Aha moja istalanacja ma jakąś "specyficzną" listwę wtryskiwaczy. Podobno trwała, ale głośna i faktycznie auto na postoju chodzi jak Dieselek Edytowane 30 Marca 2013 przez iceman_k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi