scenicool Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Witam Dziś poszedłem do bankomatu,wróciłem odpalam a tu scenic chodzi jak diesel. Co mogło się uszkodzic ten szum wydobywa się z silnika tyrkocze po prostu,nigdy tak się nie działo. Dodano: 29 mar 2013 - 16:48 PROSZĘ O PILNĄ POMOC Bo niewiem od czego się wziąść Edytowane 29 Marca 2013 przez scenicool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 PROSZĘ O PILNĄ POMOC Nie musisz krzyczeć Bo niewiem od czego się wziąść Chyba zacząć, poza tym pisze się wziąć. Jeżeli chodzi o Twój problem 1) obejrzyj plecionkę na rurze wydechowej. 2) trochę mało informacji, może być rozrząd, mogą klepać zawory, filmik nie pokazuje wszystkiego. Silnik jest ciepły czy zimny? Olej sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Obym się mylił, ale moim zdaniem przestawiony rozrząd albo koło zmiennych faz rozrządu. Jezeli to jest to co napisałem, to auto powinno być mułowate powyżej 3500-4000obr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenicool Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Silnik jest ciepły,olej jest. Dodano: 29 mar 2013 - 18:56 A czy na tym mogę normalnie przetestować czy jest mułowate,nie zepsuję się coś bardziej, Dodano: 29 mar 2013 - 18:57 Plecionke od rury wydechowej PRZEMO,muszę patrzeć z podnośnika? Dodano: 29 mar 2013 - 18:58 Ale czy to mogło się stać w 10 minut,autko normalnie jeździło stanełem pod bankiem,odpaliłem i zaczeło się to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 ,muszę patrzeć z podnośnika? Raczej z kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenicool Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 No dobrze,a mogę normalnie spróbować nim jechać do tych 3-4 tysięcy obrotów,czy muli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mis666 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Ja obstawiam KZFR. Bo nic więce to to nie bedzie. jak ci silnik wystygnie to zapewne jest ciszej. KZFR jednym gra na zimnym silniku drugim na ciepłym , nie ma dokładne reguły, A tak jak ci teraz chodzi to kiedyś jak jeszcze nie wiedziałem o KZFR, to oglądałem lagune 2.0 i od niej uciekłem bo jak sie zagrzała to tak właśnie grało. Rozrząd do wymiany i będzie spokuj. Powodzenia. Jakiś 1200zł do stracenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenicool Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Ponawiam pytanie. Czy moge nim jakoś jechać,mam do mechanika trochę,a sam tego nie zrobię. czy idzie jeszcze coś zepsuć Dodano: 30 mar 2013 - 14:48 Sprawdzone!!! Silnik jak jest zimny chodzi jak zawsze,lekko się zagrzeje no i zaczyna się zabawa. Jakie diagnozy Co uszkodzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mis666 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 To jest Koło zmiennych faz rozrządu do wymiany i oczywiście rozrząd przy okazji nic po za tym jechać do mechanika możesz tylko za bardzo nie wciskaj. Niektórzy przez to kZfr zmieniają silniki bo myślą że się rozleciał motor i dlatego są po 2tyś na allegro, a z tego co wiem to jest to najlepsza jednostka renaulta i nie boryka się z innymi problemami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenicool Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Aaa rozumiem,no to czeka mnie wymiana. Oj coś mam pecha z tym sceniciem Chyba do ASO,muszę zawitać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mis666 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 to masz uwalone a rozrzad przy okazi sam to zmieniałem ale mi lekko terkotało http://allegro.pl/kolo-faz-rozrzadu-renault-1-8-2-0-16v-scenic-ii-i3107363721.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenicool Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam ponownie. Czy można to koło kupić używane,no bo troche drogie nowe. Dodano: 04 kwi 2013 - 16:35 http://allegro.pl/kolo-zmiennych-faz-rozrzadu-1-8-2-0-16v-jak-nowe-i3150822186.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Czy można to koło kupić używane To tak, jakbyś zakładał używany rozrząd - zastanów się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 można to koło kupić używane,no bo troche drogie nowe Może kolega jest hazardzistą i lubi ryzyko. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Jakby co to mam gdzieś swoje stare koło - jakbyś był zainteresowany ;) Oczywiście zdjęte, bo klekotało. Prawdopodobnie zdecydowana większość używanych kół będzie zużyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi