Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

informacja o stanie oleju jak zmienić na info o przebiegu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poprzedni właściciel powiedział mi że mogę przy odpaleniu autka sprawdzić stan oleju wszystko fajnie olej full i teraz przy każdym odpaleniu auta zamiast stanu licznika pokazuje mi komunikat po niemiecku coś tam...i OK więc chyba wszystko dobrze, ale za każdym razem muszę ręcznie zmieniać by pokazywało stan licznika co mnie drażni. Próbowałem, kombinowałem i nic, pierdoła może ale bym chciał wrócić do stanu że po podpaleniu pokazuje km a nie komunikat po krzyżacku o stanie oleju. Z góry dziękuję za pomoc.

zazwyczaj 30 sekund tak w instrukcji jest napisane:

"Poziom oleju prawidłowy"

Ostrzeżenie o minimalnym poziomie oleju silnikowego: przy uruchamianiu silnika i przez

30 sekund, na wyświetlaczu pojawia się ostrzeżenie o minimalnym poziomie oleju. Patrz

paragraf “poziom oleju silnikowego” w rozdziale 4.

To akurat z instrukcji dla sceniola II ph I, z działu o komputerze pokładowym.

Jest identycznie jak w starszych megankach z licznikami nawet bez wyświetlacza komputera.

A w instrukcji do meganki II jest i takie cos;

post-2372-0-94816100-1364757915_thumb.jpg post-2372-0-75451300-1364758267_thumb.jpg

Edytowane przez gojgien

nic sie nie stało... zawsze ktoś skoryguje..

Też pisałem z pamięci że to 30s ale przed wysłaniem sprawdziłem w instrukcji sceniola którą posiadam i zassałem na szybko instrukcję megany by potwierdzić...

(kilka edycji poprzedniego posta w 15 minut....)

Edytowane przez gojgien

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!