macabra80 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Witam Poprzedni właściciel powiedział mi że mogę przy odpaleniu autka sprawdzić stan oleju wszystko fajnie olej full i teraz przy każdym odpaleniu auta zamiast stanu licznika pokazuje mi komunikat po niemiecku coś tam...i OK więc chyba wszystko dobrze, ale za każdym razem muszę ręcznie zmieniać by pokazywało stan licznika co mnie drażni. Próbowałem, kombinowałem i nic, pierdoła może ale bym chciał wrócić do stanu że po podpaleniu pokazuje km a nie komunikat po krzyżacku o stanie oleju. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2005 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 komunikat oil OK jest zawsze po odpaleniu samochodu po chwili zmienia na kilometry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macabra80 Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 No skoro tak to będę obserwował. Świeży użytkownik jestem ;) a po jakim czasie się powinno zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Po ok 5-10sek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) zazwyczaj 30 sekund tak w instrukcji jest napisane: "Poziom oleju prawidłowy"Ostrzeżenie o minimalnym poziomie oleju silnikowego: przy uruchamianiu silnika i przez 30 sekund, na wyświetlaczu pojawia się ostrzeżenie o minimalnym poziomie oleju. Patrz paragraf “poziom oleju silnikowego” w rozdziale 4. To akurat z instrukcji dla sceniola II ph I, z działu o komputerze pokładowym. Jest identycznie jak w starszych megankach z licznikami nawet bez wyświetlacza komputera. A w instrukcji do meganki II jest i takie cos; Edytowane 31 Marca 2013 przez gojgien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Pisałem z pamięci bo na ten komunikat nie zwracam uwagi. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) nic sie nie stało... zawsze ktoś skoryguje.. Też pisałem z pamięci że to 30s ale przed wysłaniem sprawdziłem w instrukcji sceniola którą posiadam i zassałem na szybko instrukcję megany by potwierdzić... (kilka edycji poprzedniego posta w 15 minut....) Edytowane 31 Marca 2013 przez gojgien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macabra80 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Dzięki za odzew , faktycznie po chwili wskakuje licznik km. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi