Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Podgrzewane fotele

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu napisze że użyłem opcji szukaj. (to dla osób czyhających aby napisać... przecież już było)

/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Chodzi o to że nie do końca może wiem jak powinno to działać ale myślę że są zepsute.

/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Podgrzewanie działa , włączniki są podświetlane w nocy ale po włączeniu nie zapala się na nich żadna kontrolka że są włączone... czy to normalne??

/\/\/\/\/\/\/\/\/\

Dziękuję z góry na wnoszące coś odpowiedzi. Pozdrawiam

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.9 -Prezes

Odpowiedz znajdziesz w instrukcji obsługi, którą linkowałem w innym wątku.

A napisano w niej, że informacja może być w postaci podświetlenia przycisku lub komunikatu komputera.

Edytowane przez damiar

To faktycznie dziwna sprawa. Nie posiadam takie funkcji i ciężko jest mi coś więcej powiedzieć jak to wygląda z tymi kontrolkami (czy to ma być na tablicy czy na przycisku). Może wypowie się ktoś kto to użytkuje.

Przeglądam schematy, z których wynika, że informacja o włączonym ogrzewaniu jest podawana tylko na tablice wskaźników. W samym przycisku nie ma dodatkowej diody, co by sygnalizowała załączenie ogrzewania.

Po włączeniu ogrzewania: B1 (pomarańczowy)- sygnał do przekaźnika ogrzewania fotela, A1 (łososiowy)- sygnał na tablice o włączeniu ogrzewania, B3 (niebieski)- plus po stacyjce (podświetlenie przycisku przy włączonych światłach pozycyjnych), B2 (czarny)- masa.

thumb_hosting_zdjec_1365342739__podgrzewane_fotele_megane_ii_3.jpg thumb_hosting_zdjec_1365342724__podgrzewane_fotele_megane_ii_2.jpg thumb_hosting_zdjec_1365342471__podgrzewane_fotele_megane_ii.jpg

Na początek bym sprawdził czy jest to połączenie z tablicą wskaźników (A1). Sprawdź kostkę przycisku dla fotela kierowcy (tam jest też połączenie drugiego przycisku). Sygnał jest doprowadzony bezpośrednio na liczniki tak więc problem może być tu ewentualnie na złączu wyświetlacza.