qweluke Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Witam, Wskazówka od obrotomierza czasami mi się zapala a czasami nie. Lubi też zgasnąć podczas jazdy. Co to może być, jak to naprawić i ile taka naprawa może kosztować? P.s. czy jeżeli ściemnicie maksymalnie środek auta to podświetlanie od radia też wam gaśnie? Bo mnie tak... i nie wiem czy to nie będzie też jakiś problem :\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) P.s. czy jeżeli ściemnicie maksymalnie środek auta to podświetlanie od radia też wam gaśnie? Bo mnie tak... i nie wiem czy to nie będzie też jakiś problem :\ Prawidłowo- podświetlanie u mnie też gaśnie- było to już poruszane na forum. skazówka od obrotomierza czasami mi się zapala a czasami nie. Lubi też zgasnąć podczas jazdy. Co to może być, jak to naprawić i ile taka naprawa może kosztować? Podświetlają je diody SMD wlutowane na płytce. Diody albo świecą albo nie. Jeśli miga to masz na 95 procent zimny lut. Rozebrać licznik i poprawić zimne luty. Zajrzyj do tematu to będziesz wiedział o co chodzi (post 51- tam masz foto rozebranego licznika): http://megane.com.pl/topic/26999-aktywacja-tempomatu/page__st__48 Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez Woytus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ok, to narazie jakoś się będę musiał przemęczyć bo za jakieś dwa-trzy tygodnie będę wymieniał deskę rozdzielczą na czarną to przy okazji sprawdzę licznik. Powiedz mi jeszcze, jaka może być przeyczyna pozostałych 5%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Wszystkie inne dotąd nie zbadane powody i przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fillon Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Też mam ten problem. Wskazówka nie miga , tylko całkowicie gaśnie po pewnym czasie jazdy. Szczególnie szybko dzieje się tak gdy mam nieco przyciemnione podświetlanie. Czy ktoś rozwiązał już ten problem lub był np w ASO z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fillon Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Potencjometr działa bez problemu. Podświetlanie tarczy obrotomierza , prędkościomierza , radia itd reguluje sie bez problemu. Problem doyczy wyłącznie wskazówki obrotomierza - nagle przestaje świecić i w nocy jej nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi