Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Muszę wymienić tarcze na nowe. Moje auto to megane II 1,4 16V 98km. W internecie troche czytałem że wystepuję tarcze z łożyskiem odrazu oraz z jakimś pierscieniem ABS. znalazłem tarcze brembo http://www.autkoplus.com/product/id/109817,tarcza-hamulcowa-09-9078-10

czy będą dobre? Może coś polecacie innego? I czy przy wymianie tarcz zalecana jest wymiana klocków odrazu?

Pozdrawiam i czekam na wiadomość :(

Edytowane przez grom91

Z tego co wiem to z przodu w M II łożyska mają jedną stronę namagnesowaną, która współpracuje z czujnikami ABS. Łożyska są w piaście, a tej przecież nie wymieniasz skoro napisałeś, że chodzi o przednie.. Tarcze z piastami jako całość i łożyskami są w tylnych kołach.

Co do klocków to naturalne jest, że na nowe proste i równe tarcze należy zakładać nowe klocki, a nie takie przytarte na starych.

Brebmo nie są wcale dobre a nie dość że drogie to jeszcze chyba produkowane w Polsce (ktoś źle pisał o tej fabryce).

Ja kupiłem zestaw TRW i na razie jest ok. Pamiętaj żeby kupić tarcze i klocki tej samej firmy to będą lepiej współpracowały i będą szybciej zużywały się klocki a nie tarcze.

Ps.Nowe klocki TRW nie posiadają metali ciężkich a powierzchnia ich jest pokryta jakimś specjalnym cudem że od razu hamuja lepiej.

Edytowane przez Gość

hmm , dostałem w bardzo okazyjnej cenie oryginalne klocki renault. kupiłem je. Jakie tarcze do nich najlepiej dopasować ??? myślałem o tych brembo, ale przyznam że jestesm trochę skołowany...