mnd017 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witam, Dość często jeździłem Renault Megane II sedan 1.6 16V z 2005 roku. Teraz przymierzam się do nowego Coupe 1.4 lub 1.6. Wg mnie sporym minusem w Megance II była skrzynia biegów - mianowicie trochę krótki 1 bieg.. jak wygląda różnica w nowej? Ma ktoś takie porówanie? z góry dzięki, pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Wg mnie sporym minusem w Megance II była skrzynia biegów - mianowicie trochę krótki 1 bieg.. Chyba kolega żartuje z tą jedynką. Spokojnie można pociągnąć do odcięcia zapłonu przy 5,5-6 tys obr. co daje nam ok 50km/h na liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnd017 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 A jak wygląda różnica pod względem skrzyni biegów Megane 1.6 II i III ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biniubak Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Ja jeżdżę czasem M III Grandtour 1,6 110KM i dla mnie skrzynie jest porażką. Krótkie biegi i 6-ka, ktora jest jak 5-ka w starszych skrzyniach. Przy 130km/h wyje to bardziej niż laguna I z 1,6 16v, którą miałem poprzednio. W Scenicu mam też 6-kę i jest jakoś lepiej zestopniowana, a może to kwestia wiekszego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.A. Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 A no racja, 6 bieg w MIII nie jest nadbiegiem jak to często bywa tylko "pełnoprawnym" biegiem którego się często używa. Ja się przesiadłem z Laguny I i na początku mnie ta skrzynia irytowała, ale po roku się już przyzwyczaiłem i nie mam z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi