pawelsonx Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 (edytowane) Czy kabel elm327 może służyć do diagnozy renaultów ?? Bohaterem jest kabel elm327 kupiony w chinach z chipem pl2303 (zalecany jest ftdi ale z pl2303 działa również dobrze) oraz polska myśl techniczna maxitest Program jest bardzo prosty i intuicyjny wystarczy podpiąć kabel zaznaczaczyć że jest w oprogramowaniu i zacząć zabawę wybrać komponent w mojej megance II 1.4 16v połączyło się ze wszystkimi komponentami miałem problem z blokadą kierownicy z powodu wiązki pod siedzeniem i poduszkami co wykazało w tym sofcie(w autocomie miałem błąd niezidentyfikowany) podsumowując bardzo dobry soft dla amatora w niektórych przypadkach przewyższa możliwością diagnozy inne produkty ja zauważyłem ze w autocomie pokazywał numer błędu a tutaj opis. Za ta cenę czyli 99zł warto nie ma konkurencji pod względem możliwości i diagnozy . Niedługo wymuszę parę usterek i sprawdzę trafność diagnozy. Na forum wklejamy odpowiednie linki z hostingu :( Edytowane 11 Maja 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macabra80 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Bravo! Rozumiem że błędy można kasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) tak można pod warunkiem że usterka została usunięta w innym przypadku wywali bła jeszcze raz Dodano: 09 maj 2013 - 19:16 http://mari.home.pl/Lista%20Baner/Renault.htm znalazłem taką informacje na stornie porducenta z jakimi rocznikami i modelami bangla maxitest chodzi o silniki pozatym obywatel macabra80 szuka chętnych na zakup drupowy oporgramowania żeby wynegocjowac zniżke Edytowane 9 Maja 2013 przez pawelsonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Ja się zastanawiam, ale byłby zainteresowany jedynie pełną wersją, z racji posiadania dwóch Opli, a w rodzinie jest jeszcze trzeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) dane z wyżej podanej strony chyba są nie aktualne ponieważ program ma możliwość obsługi diesla lucas i rożnych sirius 32 Na forum wklejamy odpowiednie linki z hostingu :( Edytowane 11 Maja 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 rożnych sirius 32 Czyli mojego Scenica też powinien obsłużyć :( Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malum Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Również potwierdzam działanie programu w Megane II 1.9 dCi 120KM z 2003 roku i w Scenic II 1.9 dCi 130KM z 2006 roku, choć w Scenic'u nie udało mi nawiązać połączenia z hamulcem automatycznym. Poniżej dwa przykładowe zrzuty ekranu: ZRZUT EKRANU 1 ZRZUT EKRANU 2 Edytowane 10 Maja 2013 przez malum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 nie udało mi nawiązać połączenia z hamulcem automatycznym. U mnie jest tak samo. Hamulec jest po linii K a nie po linii can. W opcjach linii K nie ma hamulca elektrycznego. Pisałem do nich o tym problemie ale bez odpowiedzi. A komunikat o usterce hamulca stosunkowo łatwo złapać i przydałaby się możliwość skasowania tego błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbi Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Czy ten zestaw potrafi coś poza kasowaniem błedów np. zmiana języka, załączanie/wyłaczanie funkcji sterownika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Już kilka razy było pisane, że oprócz odczytywania i kasowania błędów nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 w nowej wersji 1.0.8.36 doszły nowe komponenty po linik K jak hamulec postojowy i ksenony Niestety nie mam jak przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbi Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Już kilka razy było pisane, że oprócz odczytywania i kasowania błędów nic więcej. a gdzie są te "razy" że nic więcej - bo w tym temacie jakoś nie zauważyłem dlatego pytam ... ale chyba po raz ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) a gdzie są te "razy" że nic więcej Nie ma się co obrażać, wystarczyło wpisać maxitest i wyskakuje kilka odpowiedzi. Na przykład: ży wyłącznie do komunikowania się z poszczególnymi podzespołami tylko pod kątem występowania błędów w danym sterowniku. Jeżeli usterka zostanie usunięta to błąd skasuje. Nie posiada możliwości konfiguracyjnych jak np. clip. .Można tylko odczytać błędy i je skasować sprawdza się jeśli chodzi o sprawdzenie błędów i ich kasowanie. Do lokalizacji usterek i usuwania błędów świetne rozwiązanie za w sumie niewielkie pieniądze. Adaptacji i różnego rodzaju kodowania nie zrobimy tym sprzętem. Pozdrawiam. Edytowane 21 Maja 2013 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macabra80 Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 a czy zauważyliście coś takiego że jak podłączacie ELMa z oprogramowaniem MaxiEcu to wam przedie świtała się ruszają przy clipie tego nie zauważyłem i jak działam na scanmasterze też nie o co los ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newfsw Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 witam, da się tym oprogramowaniem podejrzeć korekty na wtryskiwaczach ? mam Megane 2006 2.0dci Dodano: 02 lip 2013 - 08:45 naprawdę nikt nie wie czy tym softem w dci sprawdzę korekty na wtryskach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi