Pawel Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Czyli u mnie normalne, że nie ma wyłącznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiku1111 Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Witam. Jak sprawdzić czy mam podciągnięte przewody do parktronica na tył? Wymieniałem ostatnio licznik i wywala mi błąd bym sprawdził układ systemu parkowania, czyli to licznik od Megane z parktronicem, to pomyślałem, że może już bym zamontował te czujniki. Drugie pytanie odnośnie zderzaka czym się różni czy do oryginalnego trzeba wymienić zderzak? Edytowane 9 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka156 Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Załączone pliki czujniki_tyl_Megane_III.pdf (1,22 MB) Ilość pobrań: 157 Cześć Wszystkim, czy ktoś posiada taką instrukcje do Megane III Grandtour? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Orientuje się ktoś może jaki kolor kabla z tyłu to masa a jaki światło cofania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krissien Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Witam Nie dawno kupiłem Renault Megane III grandtour wszystko prawie ok a mianowicie asystent parkowania przód działa, tył działa sprawdzałem z podpiętym komputerem każdy jeden czujnik ale nie ma sygnału który informuje o przeszkodzie za autem. Czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem i jak go rozwiązał. W menu jest włączone wszystko głośność poziom 5, również na desce przycisk jest załączony, światła wsteczne się świecą pozdrawiam Edytowane 2 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Został wymieniony moduł parkowania i ma inna konfigurację lub brak głośniczka od PDC w testach działa głośniczek PDC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krissien Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) przy wrzucaniu wstecznego przez chwile ok 1 sek jest sygnał ciągły, ale dosłownie jak tylko wrzucam wsteczny później cisza.Głośniczek PDC nie działa (chyba ci chodzi o głośniczek co wydaje dźwięk) Edytowane 2 Lutego 2017 przez krissien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Sprawdź komputerem czy piszczy , obstawiam nie ta konfiguracja modułu do samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krissien Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Byłem na warsztacie mechanik powiedział że czujniki działały owszem lecz były odłączony dźwięk bo cały czas widziały przyczepkę trochę to dziwne kazałem mu to zmienić. Po zmianie czujniki zaczęły działać, ale po jednym dniu zaczęła się sygnalizacja na desce rozdzielczej sprawdź pomoc parkowania i przy parkowaniu czujniki cały czas piszczą. Jakiś błąd wywala jadę z powrotem w poniedziałek do niego Edytowane 5 Lutego 2017 przez krissien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rmx2 Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Podepnę się pod temat. Mam od wczoraj problem z błędem "skontroluj czujniki parkowania". Wyskoczył pierwszy raz w trasie (przy prędkości ok 100km/h). Rano znowu, ale już przy odpaleniu. Przy wstecznym długi sygnał, który oznaczał nie działające czujniki. Później przez pół dnia był spokój, a czujniki działały bez zarzutu. Przed chwilą jechałem na stację i znowu przy odpaleniu wywaliło błąd... Jednym słowem raz działają, raz nie. Macie jakiś pomysł co tu można sprawdzić? Zastanawiam się nad zakupem obd2, ale nie wiem czy mi w tym coś pomoże. Nie mam w pobliżu nikogo z Clipem niestety :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Masz przerwę w obwodzie czujników. Gdzieś coś się przetarło, skorodowało. Jakie masz auto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rmx2 Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Megane grandtour 1,5 dci 78kW To proszę to wpisać do profilu :!: - Prezes Edytowane 7 Lutego 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Megane II, czy III ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rmx2 Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) III Dzisiaj rano jak odpaliłem to znowu błąd. Jednak po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów zrobiłem krótki postój i przy ponownym uruchomieniu znowu zaczęły działać ;) Wygląda na to, że jak jest rozgrzany to działają. Zastanawiający jest fakt, że pierwszy raz błąd wywaliło na trasie (100km) jak był już ciepły Edytowane 7 Lutego 2017 przez rmx2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 W megane III ph I kombi wiązka czujników parkowania jest tylko owinięta taśmą. W ph II i III dodatkowo jest umieszczona w peszlu. Prawdopodobnie masz gdzieś przetarcie. Gdybyś był zainteresowany mam taką wiązkę po naprawie w pełni sprawną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi