przem338 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Cześć. Posiadam Meganke II 2.0 benzyne. Od dłuszego czasu auto chodzi jak diesel. Poza tym nic się innego nie dzieje, jeździ jak zawsze. Z tego co się wyczytałem może to być "koło zmienne faz rozrządu". Czy ktoś miał taki sam problem co ja? Czy przy ewentualnej wymianie "koła" wymienia się rozrząd? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Może ale nie musi być to kzfr. Z reguły jego wada objawia się też innymi problemami. Kłopoty z odpaleniem, wariacje obrotów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem338 Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Przy odpalaniu silnika "nie zawsze" motor tak jak by miał problem i po dosłownie 2 s.wskakuje na właściwe obroty albo po dodaniu gazu. Więc obstawiam że to kzfr ale mechanikiem nie jestem i moge się mylić. Lewy widze że z warszawy jesteś. Możesz mi polecić jakieś godne zaufane warsztaty? Mieszkam tu rok i jeszcze nie jestem zorientowany, a nie chce w ciemno szukać bo wiadomo różnie z warsztatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Odezwij się do mnie na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi