sepiol Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, /\/\/\/\/\/\/\/\ Problem jak w temacie. /\/\/\/\/\/\/\/\ Podczas pracy silnika coś "kliknie" i włącza mi się ta kontrolka "Skontroluj poduszkę powietrzną" i kontrolka "klucz serwisu". Mam wrażenie, że kliknięcie dochodzi z poduszki powietrznej pasażera. Próbowałem wyłączyć tą poduszkę i zobaczyć czy problem nadal występuje ale jak się ją wyłączy to wyświetla się kontrolka "Poduszka pasażera wyłączona" i niby nie wyświetliła mi się "Skontroluj poduszkę" ale nie wiem czy może ona się wyświetlić, gdy wyświetla się ta o wyłączonej poduszce. /\/\/\/\/\/\/\/\ Jeśli ktoś zna problem, to pytanie brzmi: Czy to tylko jakiś bezpiecznik czy lepiej udać się do mechanika? /\/\/\/\/\/\/\/\ Dzieki wielkie za odpowiedź. Samochód: Renault Megane III Coupe 1.6 2009 Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 8 Lipca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelardo Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Posiadam podobny problem, komunikat i kontrolka wyskoczyła mi w czasie jazdy cztery razy żeby po kilku sekundach zgasnąć. Może coś "nie łączy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBU77 Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Miałem to samo u siebie w aucie. Byłem w ASO i skasowali błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirro Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Hej, Jest ktoś kto miał taki problem i może na dzień dzisiejszy z całą pewnością stwierdzić jakie rozwiązanie pomogło? pzdr mr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Podłącz pod clipa i będzie zapisana historia błędu, będzie wiadomo co było / jest przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychk75 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Mam ten sam problem co kilka miesięcy. U mnie pomaga zmiana ustawienia kierownicy (po kilu manewrach kontrolka gaśnie) i znów spokój na jakiś czas. Z tego wynika że nie łączy coś w kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirro Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, Wychodzi na to, że sprawę mam rozwiązaną. Błąd generował czujnik położenia fotela kierowcy (taki mały mikrostyk pod fotelem). Nie ma możliwości go przeczyścić bo jest fabrycznie zalany masą i tylko kable z niego wystają. Ponoć to dosyć częsta przypadłość. Wymiana wyłącznika i przejechanie 170km nie wygenerowało błędu więc chyba pomogło. pzdr, mr Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtom Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Cięcie Cześć Czy musiałeś wymieniać całą wiązkę, czy znalazłeś taki mikrostyk w ASO. Mam dokładnie taki sam problem i w ASO chcą wymienić całą wiąskęwiązkę za 980PLN informując Czy sztukowałeś sam ten mikro styk do wiązki ?? Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 13 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Mnie spotkało to samo . Czy jest możliwość zakupienia i wymiany samego czujnika czy tylko cała wiązką wchodzi w grę ale ten wariant raczej odpada ze względu na koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi