konwil Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Gielar, a byłeś dzisiaj w Auto Reno? Coś powiedzieli w zw. z tym co piszesz? konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gielar Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 (edytowane) Nie, niestety nie bylem. Przełożyłem wizyte na wtorek, bo mlody mi sie w nocy pochorował. To co pisałem zasugeruje we wtorek. Podobno do naszych turbin trudno sie dostac a co dopiero poogladac dokladnie i precyzyjnie. Dam znac co sie okaze. Napewno bede zdejmował "rury" bo chce sprawdzic stan mchanizmu turbiny. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Pisałem z telefonu, nastepnym razem się poprawie. Edytowane 12 Lipca 2013 przez Gielar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Witam. Odnowię może temat Od miesiąca moja meganka 1.5 dci zaczęła pięknie gwizdać przy dodawaniu gazu. Wcześniej gwizdało ale w miarę cicho. Byłem u mechanika coś zaczął o tym, że się zaciera może coś. A i u mnie jeszcze ropa trochę pochlapała okolice tej turbosprężarki. Mechanik popatrzył i powiedział, że to od wężyków ale to normalne !!???? :/ ok niech mu tam w poniedziałek pojadę do innego. Interesuje mnie Gielar co u ciebie wynikło z wizyty w końcu rok temu :D Edytowane 28 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozka Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Witam. U mnie w megane III 1.5 ze 110 konnym silnikiem nic nie gwizda ale za to w drugim aucie Megane II 1.5 i 106 koni silnik gwizda aż miło Edytowane 28 Marca 2015 przez brzozka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 U mnie MIII 1.5 110km w środku nic nie słychać. Tylko delikatnie z zewnątrz, albo przy otwarciu szyby. Przebieg 50 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gielar Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Janus jak gwizdała rok temu tak dalej tak samo teraz przejechałem kolejne 15k km bezawaryjnie i gwiżdże jak gwizdała. Spalanie takie samo, przyspieszenie również. Nic się nie zmienia. Potwierdze słowa brzoska model 1.5 dci z 106km ma właśnie taką turbinę bo już kilka innych egzemplarzy spotkałem i również tak pogwizduje a nawet ostatnio nissana qashqai bo tam są nasze silniki. Moja w środku przy zamkniętych oknach jest niesłyszalna dopiero przy uchylonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikah Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Może być mała nieszczelność w układzie dolotowym, turbina wchodzi na wyższe obroty, jakieś badziewie przeżarło mi gumowy odcinek, to turbo gwizdało, aż miło, po wymianie ucicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gielar Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 W którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikah Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Od turbiny idzie nad silinikem kawałek metalowej rury, który następnie przechodzi w gumowy. Wygryzione było od spodniej strony prawie przy samym mocowaniu do intercoolera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gielar Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ok. Dzięki jak będzie okazja to się przyglądne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba11 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Czy problem załatwia wymiana tej rury? http://rengum.pl/renault-megane-iii-fluence-1-5-dci-08-8200760281-p-5012.html Edytowane 18 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaavek Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 U mnie tez gwiżdże już 5 lat. Ponad 100 tyś. przyjechałem na tym. MII 106 koni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelas13 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Witam, regenerowałem turbinę 09.2014 w profesjonalnym warsztacie, otrzymałem 12 miesięczną gwarancję. Wczoraj tj 11.03.2016 padła mi turbina, czy ktoś się orientuje jaka jest szansa reklamacji czy po tym terminie 12 miesięcy, mam się pytać o jakąś przedłużoną gwarancję? Powiem, że przez ten okres przejechałem zaledwie 28 tyś km.) Edytowane 14 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Przeważnie dają gwarancję na jeden rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi