Pawel Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Jak masz mapę, to można ją zaktualizować przy pomocy kody, który jest do dostania w sklepach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambarass Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Mapa jest francuska. Polskiej brak, więc i tak muszę zakupić polską. Edytowane 17 Września 2015 przez ambarass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Szkoda, że nie mapa Europy, trochę kasy by zostało, bo by wystarczyło zaktualizować. https://www.tomtom.com/pl_pl/drive/maps-services/maps/selector/#deviceSelected=11981&mapSelected=Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkwi Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 A mój problem z mapami jest (mam nadzieję) prosty - w ogóle nie posiadam karty SD (kupiłem auto używane już bez karty). Auto to Megane III z 2011 roku. Pytanie mam takie: czy poza kupnem map w serwisie Renault jest jakieś inne rozwiązanie? Z tego co widzę na allegro większość aukcji dotyczy map, które podobno działają tylko z samochodami wyprodukowanymi w roku 2010 i wcześniej. Są też aukcje gdzie mapy mają być kompatybilne z modelami wyprodukowanymi po 2011, cena to ok. 400 zł. Znajomy podpowiada rozwiązanie w stylu 'torrent'... Nie zależy mi za bardzo na możliwości aktualizacji, tzn niech będzie opcjonalna a nie wymagana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Qurczaki ludzie ogarnijcie się jakie torrenty? Stać Was na auto a nie macie 150-170 zeta na mapy? Tylko na PL jeszcze taniej dostaniesz. Kupujesz mapy na stronie TT tutaj gdzie wcześniej się rejestrujesz, instalujesz program TTHome na kompie, wkładasz kartę do kompa/czytnika i gotowe. Przynajmniej masz nawigację z aktualizacjami map, bo ciągle czegoś przybywa, nowe drogi, obwodnice itp. Więc możesz zasysać te swoje torrenty ale wtedy nie będziesz miał nawigacji z aktualnymi mapami tylko gadżet i nic więcej. :angry: Edytowane 30 Października 2015 przez makgajwer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Ładuj kartę do auto potem do PC uruchom tthome i poprowadzi za rączkę Inne metody są jak pisałem wcześniej ale nie takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkwi Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Qurczaki ludzie ogarnijcie się jakie torrenty? Stać Was na auto a nie macie 150-170 zeta na mapy? Tylko na PL jeszcze taniej dostaniesz. Kupujesz mapy na stronie TT tutaj gdzie wcześniej się rejestrujesz, instalujesz program TTHome na kompie, wkładasz kartę do kompa/czytnika i gotowe. Przynajmniej masz nawigację z aktualizacjami map, bo ciągle czegoś przybywa, nowe drogi, obwodnice itp. Więc możesz zasysać te swoje torrenty ale wtedy nie będziesz miał nawigacji z aktualnymi mapami tylko gadżet i nic więcej. :angry: Opcja płatna jak najbardziej mnie interesuje, jakby było inaczej już dawno posłuchałbym torrentowego kolegi. Pytam, ponieważ w serwisie mi nagadali że najlepiej u nich kupić (oczywiście...) za jedyne 600 zł czy coś w tym stylu. Wiecie może jaki jest typ urządzenia (http://cl.ly/image/25471I223Y3w) w Megance III 2011? Carminat TomTom? Carminat TomTom Live? Nie mam teraz auta 'pod ręką', a może już być coś podziałał. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 za jedyne 600 zł Qna chyba ich pogięło. Jeśli w opcjach nawigacji jest włączenie usługi live to masz ta wersję, jak nie to zwykła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkwi Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Papuga W tej chwili nie posiadam w ogóle karty SD z nawigacją, więc nie mogę zajrzeć w jej opcje ;) Dzwoniłem przed chwilą do serwisu - wołają dokładnie 680zł :wacko: A jak chcę sprawdzić numer seryjny mojego urządzenia (żeby się dowiedzieć czy to Live czy nie) to mam sobie rozebrać cały panel. Super ASO, będę musiał poradzić sobie bez ich pomocy. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 3 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Nie wiem czy zadziała - wrzuć czystą kartę do navi, wgrany zostanie system. TomTom Home po wykryciu karty powinien zaproponować zakup map dla konkretnej navi. W aplikacji można też sprawdzić wersję i numer seryjny. Edytowane 1 Listopada 2015 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkwi Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Tak też właśnie chciałem zrobić. TomTom Home coś tam rozpoznał, zainstalował aplikację (póki co jeszcze bez map). Problem w tym, że jak włożyłem kartę ponownie do navi w aucie, kilka razy jakiś pasek postępu przeleciał, porestartowało się i... Carte introuvable! (bo żeby było ciekawiej, auto jest sprowadzone z Francji...). Francuskiego nie znam, google tłumaczy to jako Card not found, co by źle świadczyło o karcie SD. Z drugiej strony, po francusku 'carte' to mapa... więc może póki nie zainstaluję map to tak właśnie ma być? Edytowane 30 Października 2015 przez bkwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) Jak nie ma mapy na karcie to nie ruszy tylko będzie komunikat o braku. TTH nie instaluje żadnej aplikacji, czystą kartę najpierw trzeba włożyć do navi, a później dopiero działać w TTH. W menu TTH Pomoc/Informacje o systemie odczytasz jaką masz wersję navi. Od razu też możesz kupić w programie konkretną mapę do urządzenia i pobrać ją na kartę (trzeba się zalogować w TTH). Teraz mapa Europy w TTH kosztuje 225zł - kupujesz aktualną mapę, ale nie dostajesz rocznych aktualizacji, te są osobno płatne. Ktoś tu praktykował wgranie pirackiej mapy + zakup legalnej aktualizacji i podobno działa. Edytowane 1 Listopada 2015 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Cześć, Chciałem zaktualizować TomTom Carminant Live w swojej Megane. Zakupiłem kod/zdrapkę na 3 letnie aktualizacje i chciałem go użyć ale nie mogę... Mam taki komunikat: Podczas gdy urządzenie jest aktualne.. Chyba że te zdrapki 3 letnie nie działają z Carminant-em :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Z tego co pamiętam 3-letnia nie działa, tylko roczne - zadzwoń do TT, może coś poradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 A posiadasz już mapę, którą chcesz zaktualizować? Nie wiem, ale przeczytaj co jest napisane na opakowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi