wolter Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) Witam, Potrzebuję informacji o tym jak można odkręcić silnik wycieraczki tylnej w Megane 2phI hatchback. Mam megi z 2003 roku i przestała mi chodzic tylna wycieraczka. Prąd dochodzi do niej, bezpieczniki sprawne. Podejrzewam iż zakleszczyła się tuleja na tym metalowym szpikulcu na który nasadza się ramię wycieraczki, gdyż ostatnio chodziła już barzdo wolno. Może ktoś z kolegów wie czym odkręcić te dziwne trzymadła które mocują silniczek do blachy? Edytowane 17 Lipca 2013 przez wolter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) Silnik tylnej wycieraczki przymocowany jest do klapy bagażnika nitami. Jedyny sposób na demontaż tego to rozwiercić te nity. Więcej szczegółów znajdziesz w instrukcjach serwisowych. Nawet znalazłem, masz w załączniku. Teraz już powinno być wiadome co i jak. Mechanizmy i akcesoria.pdf Edytowane 17 Lipca 2013 przez damiar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mejo Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Połączono z już istniejącym tematem. Witam, jak zdemontować tylni silniczek wycieraczki w Megance II? Czy tam są nity które trzeba przewiercić? Zatrzymałem się na trzech nitach. Edytowane 14 Maja 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Tak, są tam 3 nity, które należy rozwiercić, nie ma innej możliwości. Więcej szczegółów w załączniku wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mejo Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Dzięki za informacje, tak myślałem że silniczek jest przymocowany na nity ale chciałem się upewnić zanim zacznę rozkręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi