Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam problem z Klimatronickiema w mojej Megane II 1.9 DCi.

Problem wygląda w ten sposób iż klimatyzacja zaraz po uzupełnieniu, chłodzi bardzo dobrze, po 1-2 msc jej wydajność znacznie spada po czym po roku już wcale nie uruchamia się z powodu niskiego poziomu czynnika. Przy uzupełnieniu maszyny nie wykrywa nieszczelności układu. Wiem jakie naprawy układów klimatyzacji potrafią być drogie dlatego postanowiłem się was doradzić... Wiem napewno że przy stłuczce była wyciągana przez "mechanika" chłodnica klimatyzacji, jego robota chociażby ze względu na lakierowanie wyrobiła mi o nim dość wulgarną opinię na jego temat dlatego myślę że pewnie nawet nie pozmieniał uszczelek jeżeli takowe występują?

Może przedewszystkim zmienił bym te uszczelki, czy one rzeczywiście znajdują się na połączeniach przewodów klimatyzacji?

Ktoś orientuje się ile może kosztować lokalizacja nieszczelnośći układu?

:!:

I to jest najlepsza rada. Pojedź do kogoś, kto NAPRAWIA klimy, a nie do warsztatu, gdzie napełniają klimę i wymieniają czynnik. Miałem podobny problem. "Fachowiec" stwierdził, że nabił i że przez noc nie zeszło nic (podobno wkręcił w układ manometry). Nabił klimę, skasował kasę i tyle. Po miesiącu w upalne dni jeździłem z otwartymi oknami.

Pojechałem do gościa co naprawia tylko i wyłącznie klimy i ten po 2 godzinach zdiagnozował problem - dziura w chłodnicy na kilka mm. Udało się zalutować, nabił, skasował i cieszyłem się klimą do sprzedaży auta.

Edytowane przez gojgien