Nestor Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Witam, Mam Megankę z 2004 r. z silnikiem 1,6 benzyna i potrzebuję dostać się do parownika, żeby go dobrze odgrzybić. Proszę o jakiś opis co gdzie i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Zdemontuj schowek pasażera i wyjmij filtr kabinowy, a będziesz miał dostęp do parownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nestor Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Dzięki, jutro się tym zajmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos74 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Do kolegi Nel. Mam Megane II grand tour 2006 i problem z parownikiem. Czy rzeczywiście można dostać się do parownika i ocenić czy nie mam bezpośrednio przy nim wycieku zdejmując tylko schowek i filter kabinowy? Z innego źródła mam informację że niestety trzeba zdemontować deskę rozdzielczą. Jako to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Wcześniej pytałeś o możliwość odgrzybiania, teraz zmieniasz wersję na sprawdzenie szczelności.Ale i jedno i drugie można zrobić tak jak pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mary221 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 (edytowane) Witam, podepnę się pod temat parownika klimatyzacji. Samochód był już 3 razy w serwisie klimatyzacji, ściągali chłodnice i kompresor w celu sprawdzenia szczelności - oczywiście szczelne. Po nabiciu odczynnika klima działa dwa dni, po czym znowu jest pusta. Czy możliwe jest, że nieszczelność może być po stronie parownika, czy do sprawdzenia tej szczelności muszę demontować deskę rozdzielcza? Edytowane 7 Czerwca 2016 przez mary221 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikioo73 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Witam Czy jest możliwość wymiany parownika klimatyzacji bez ściągania całej deski rozdzielczej w Megane II po lifcie. Niestety mam mikro nieszczelność na parowniku. Proszę o jakieś porady może ktoś to przerabiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 W dziale download masz instrukcje serwisowe do meganki II. W pliku dotyczącym klimatyzacji "MR364MEGANE6.pdf" masz instrukcję wymiany parownika. Niestety trzeba ściągnąć deskę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi