fourier Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Witam :( Wie może ktoś coś o tej Megance? Megane RS Jak ogólnie wygląda sprawa używanych Meganów RS/GT- warto kupować, czy lepiej dołożyć trochę kasy i zainwestować w nówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane_rs Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 był już temat w tej sprawie, zresztą założony przeze mnie. Mam nadzieję, że moderatorzy nam wybaczą. Wszystko zależy od tego na jaki kompromis gotów jesteś pójść. Ja po półrocznych poszukiwaniach używki zrezygnowałem i zamówiłem nówkę RS. Odbiorę ją dopiero w październiku (prawie 3 miechy czekania). Wszystkie używane, które znalazłem, pochodziły z zagranicy i miały kolizje. Bałem się, bo sprzedający naprawdę ściemniali. Raz chciałem kolesiowi zapłacić 5K więcej niż chciał w ogłoszeniu (zachwalając, że bezwypadek), ale postawiłem Warunek: jedziemy na dokładne sprawdzanie i jeśli coś wyjdzie płaci za wszystko (mój dojazd, badanie itp) Zrezygnował. Potem manewr powtarzałem z innymi i zawsze kończyło się podobnie. Na racingforum.pl jest duży wątek o Megane RS. Poczytaj. Ostatnio jeden z forumowiczów sprzedawał używanego, ale ponieważ auto z pewnego źródła to i cena wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagani Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Tutaj jest pole do dyskusji. Jeśli masz 100 tys. i zastanawiasz się czy nówka z salonu czy auto pół roczne, wybór jest jasny - nówka. Ale jeśli masz do wyboru auto o połowe tansze, to dokładanie drugich 50 tys. nie można nazwać "kosztuje trochę więcej". Ciężko Ci będzie znaleść RS w idealnym stanie, bo to nie jest auto do postawienia w garażu. Żywot wersji RS niemal w każdym przypadku będzie cięższy, niż gdyby to była odmiana "cywilna". Poza tym Megane przeszło właśnie lifting i jak dla mnie, wolę wersje z początku produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi