szafir51 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 waldek708 W jaki sposób ty chcesz przewijać utwory z wejścia AUX? Przecież wejście to wejście, zmieniasz na urządzeniu, które odtwarza, do interfejsu leci tylko analogowe audio. kepa416 Mógłbyś dokładniej to rozpisać? Tzn, puszczam kabel za radiem i... co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Romek Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Jaka jest jakość dźwięku puszczając przez złącze AUX. Interesuje mnie podłączenie ipoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 hmm, ten xarlink ma jakieś wejście na Ipoda, nie wiem czasami, czy nie jest tak, że możesz wtedy sterować ipodem z pilota przy kierownicy. Jest w instrukcji coś o tym napisane, ale nie przeglądałem, bo nie mam ipoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 szafir51, ten Twój XCARlink w takim razie nie wart swojej ceny.Ja mam emulator zmieniarki...czyta 6 folderów w MP3 po 100 numerów w foldrze.Można podłączyć SD kartę,wejsćie na USB i iPODA...wyświetlanie i sterowanie przy kierownicy normalnie działa. coś takiego... http://allegro.pl/emulator-zmieniarki-citr...1318391899.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 waldek708, Nie chcę Cię urazić, ale ty chyba jakiś dziwny jesteś albo czytać nie potrafisz. Piszesz, że nie wart ceny, że szajs, a ja dalej nie rozumiem, jak chcesz sterować z pilota przy kierownicy wejściem AUX, np. z podłączonego do AUX telefonu komórkowego albo playera MP3. Rozumiem, że pilotem możesz wybierać źródło i zwiększać/zmniejszać głośność RADIA, ale nie zmienisz poziomu głośności w MP3-ce, podobnie jak nie przełączysz w niej żadnego utworu. Piszę oczywiście u zwykłym wejściu AUX jako sygnału analogowego audio, nie chodzi mi o iPoda, bo tam może być inaczej. Napisałem to już dwa razy, a Ty dalej swoje. PS. Mam (prawie) taki sam xcarlink jak ten z Twojej aukcji. Tylko u mnie, zamiast okrągłego wejścia Line In (jack 3.5 mm) jest podłużne wejście, do którego podłącza się albo przewód zakończony jack 3.5mm albo iPoda, albo moduł Bluetooth. aaa, jeszcze jedno, ten mój czyta 10 folderów (CD1-CD10) po 99 plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 szafir51, Xcarlink to nie jest zwykłe urządzonko podpięte do AUXa. Skoro waldek pisze Ci, że podpięte jest jak normalna zmieniarka (o czym chyba wiesz posiadając takie urządzenie) to normalnym jest, że steruje się tym nie przez gniazdo AUX tylko przez mini-iso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Lewy, dokładnie mi o to chodziło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Panowie, albo gadamy o tym samym za pomocą różnych słów, albo sam już nie wiem, o czym piszecie. Pisząc AUX w xcarlinku mam na myśli wejście BT/AUX IN do xcarlinka na zdjęciu powyżej. Do niego podłącza się kabelek zakończony jack 3,5mm, do którego podłączamy zewnętrzny odtwarzacz. I nie mam pojęcia, jak można przez to wejście sterować czymkolwiek oprócz modułu BT i iPoda. Co do kabelka, to ten do połączenia xcarlinka z radiem ma 1m i jest za krótki, żeby poprowadzić kabel do schowka w podłokietniku. Brakuje jakieś 30cm - 0,5m żeby sobie to ładnie przeciągnąć i poukładać kable :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Czyli pisaliście Panowie o różnych rzeczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Romek Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Niestety pojawił się nieoczekiwany problem, mianowicie: po podłączeniu urządzenia xcar link i odpaleniu samochodu słychać trzaski wydobywające się z przednich głośników samochodu ( korzystam z wejścia AUX ). Czy jest jakaś możliwość uziemienia? Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Interesuje mnie tylko wejście AUX bo chce podłączać iPoda. Przy zgaszonym silniku taki problem nie występuje. Praktycznie wyklucza to możliwość / komfort stosowania tego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Któryś z przewodów we wtyczce (nie pamiętam który) to masa. Przewody są we wtyczce zaciśnięte w srebrnych złączach. Można by spróbować włożyć w złącze z masą jeden koniec przewodu (żyły) a drugi gdzieś "umasić" koło radia, może by pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st220 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Koledzy a co odnośnie tego radyjka? da się podlączyć kabel AUX? A może jest ktoś chętny na zamianę tej Nawigacji wraz z wyświetlaczem i oryg. mapą Niemiec na radyjko Update List przed liftem też z wyświetlaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacusp Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Cześć, zobaczcie jak koleś genialnie wykombinował podłączenie AUX w firmowym radiu,: http://www.youtube.com/watch?v=RAGXep0She4 Czy ktoś wie jak zamontować gniazdo Jack na przednim panelu (w jaki sposób jest zamocoewne do panela)? Wszystkie pomys888ły mile widziane. Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 jacusp, kupić odpowiednie gniazdo montowane na gwint. (tulejka z gwintem zewnętrznym i radełkowana nakrętka z przodu) Moim zdaniem, jak dobrze wymierzysz miejsce wiercenia otworu w panelu, to nawet radia rozbierać nie trzeba, bo całość jest zabudowana na zewnątrz obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choke Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Witam czy ta metoda z pdf-a z tym kabelkiem i niebieską kostką zadziała na radiu tuner list ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi