siadula Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Witam forumowicze. Zabrałem się za remont zawieszenia w mojej Megance i niestety pojawił sie problem. Po wymianie wielu części w zawieszeniu dalej coś puka z prawej strony a moj mechanior nie ma pomysłów co to może już być. Na podnosniku żadnych luzów, na szarpaku nic nie wykrywa a na drodze gdy prawe koło wpada w dziure bądz jadę po kostce slychać głuchy stuk. Wymieniono w zawieszeniu tulejki wahacza, łączniki stabilizatora, sworznie, końcówki drążka oraz poduszke amora z prawej strony a i tak dalej coś wali. 1/1,5 roku temu wymieniłem magiel i tuleje kołyski silnika. Luz zacisku hamulca też odpada - sprawdzone. Macie moze jakieś pomysły co to mogłoby być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 A poduszkę silnika oglądałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Sprawdziłbym jeszcze łożysko Macphersona, miałem podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siadula Opublikowano 26 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Dzięki za podpowiedzi Panowie. Jak tylko będę miał czas podjade do mechaniora i zobaczymy czy któraś z waszych podpowiedzi była słuszna. Co do własnych spostrzeżeń stawiałbym bardziej na łożysko ponieważ bicie ewidentnie słychać blisko prawego koło no ale że to francuzki samochód to wszystko może sie zdazyć :) Jak już coś wykryje to dam znać. Dzięki na ten czas jeszcze raz za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiraeth Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Ostatnio miałem podobnie. Wymieniłem wszystko, a nadal stukało. Jak zmontujesz amortyzator i dokręcisz poduszkę, nie zapomnij po przejechaniu się jeszcze raz dokręcić śrubę poduszki. Miałem wszystko nowe i stukało. Dokręciłem (złapało luz, jak się poduszka ze sprężyną ułożyły po montażu) - cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Ja szukałem stuku w Clio. Okazało się, że pękła sprężyna. Ułamał się jeden zwój. Był tak wciśnięty, że nie było widać. Przejechałem ostro po dziurach i wyszło szydło z worka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Witam jako,że temat bardzo podobny to zapytam o wymianę łożyska na amortyzatorze; podczas wymontowania całego zestawu trzeba rozczepić łącznik stabilizatora i tu moje pytanie-pójdzie to łatwo typu odkręcenie nakrętki i stuk-puk?czy trzeba się zaopatrzyć w nowy łącznik,bo stary trzeba zniszczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Zależy, czasami da się odkręcić śruby, czasami trzeba ciąć. Raczej bym się zaopatrzył w nowy, ostatecznie oddasz w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) łożysko wymieniam w sobotę,bo stuka przy skręcie i sprężyną można ruszać(miałem tak kiedyś w fiacie tipo)zastanawiam się czy brać komplet z poduszką czy same łożysko? sama poducha mogła się wybić po 60kkm? łożyska to słyszałem,że słaby punkt megan nakrętkę od łącznika w tygodniu spróbuję ruszyć jak się poluzuje to już pójdzie z górki a jak nie to dokupię nowy tak by nie było jaj przy robocie w sobotę. Kolego Robrat nowe zdania zaczynamy z dużej litery. Aston76 Edytowane 29 Września 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi