Danielossss Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Zrobiłem dzisiaj około 250 km i Megana znowu mnie czymś zaskoczyła. Zapalały się razem dwie kontrolki z obrazka. Zapalały się w różnych odstępach czasowych i kilometrowych, raz świeciły dłużej raz chwilkę (od 5 sekund do 1,5 minuty). Myslę, że to coś z połączeniami AIR BAG- mam 4 poduchy. Ma może ktoś pomysł od czego zacząć- jakieś wtyczki, pomiary multimetrem itp. zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Ma może ktoś pomysł od czego zacząć- jakieś wtyczki, pomiary multimetrem itp. Tak. Mamy! Odłączasz akumulator. Otwierasz drzwi kierowcy i klękasz obok progu. Możesz sie pomodlić, ale nie musisz. Pod fotelem jest złączka bocznej poduszki. Rozepnij ją i przeczyść styki. To samo pod fotelem pasażera. Powinno pomóc. Dość częsta "usterka". Moją Megi też to kiedyś dopadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 24 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 pomodlę się przy wtyczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Dokladnie tak, powinno pomoc, wujas w Scenicu mial to samo. Przeczyszczenie stykow powinno pomoc i nie zapomnij akumulatora odlaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek_W Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 A co sie stanie jak się nie odłączy akumulatora i rozepnie wtyczke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 A co sie stanie jak się nie odłączy akumulatora i rozepnie wtyczke? Może nic, może zepsuje sie sterownik poduszek. Może nichcący zewrzemy nieodpowiednie styki. Przy tego typu pracach zalecane jest odłączenie aku., wiec po co kusić los. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Juz nie chodzi o zepsucie, ale zeby sie bledy w kompie wykasowaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 26 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Poklęczałem dzisiaj troszeczkę przy samochodzie. Porozpinałem wtyczki pod siedzeniami i obejrzałem styki- śladów utleniania czy niekontaktu brak. Pod "krzesłem" pasażera wydaje mi się jednak, że jedna wtyczka (gruby pomarańczowy kabel) była luźno czyli łatwo wyskoczyłą z gniazda. Teraz tylko czekam na dłuższą trase, aby potestować. Zaciekawiła mnie jeszcze jedna sprawa- pod siedzenie kierowcy dochodzą 2 grube kable (brązowy i pomarańczowy, każdy na osobnej wtyczce) i dwa cienkie na dużej wtyczce. Pod siedzeniem pasażera natomiast duża wtyczka posiada tylko jeden cienki kabel. Trochę to dziwne, gdyby ktoś mógł zerknąć u siebie i zweryfikować byłbym wdzięczny. Dostałem jeszcze informację, że może to być czujnik niezapiętych pasów- podobno jest w każdym samochodzie z poduszkami. Oglądałem ten zamek od zapinania pasów, ale jakoś nic nie wskazuje, aby tam coś było- jakiś kabelek dodatkowo. Może mnie ktoś w tym temacie uświadomić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Oglądałem ten zamek od zapinania pasów, ale jakoś nic nie wskazuje, aby tam coś było- jakiś kabelek dodatkowo. Może mnie ktoś w tym temacie uświadomić. Zobacz na linkę mocującą zatzraskk pasa kierowcy. Równolegle biegnie przewód od czujnika. Nie masz czerwonej kontrolki świecącej przy niezapiętym pasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 ;]Nie masz czerwonej kontrolki świecącej przy niezapiętym pasie?Mam taki licznik, tylko skrzynia manual. O którą kontrolkę chodzi?licznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 mowa o kontrolce obok wyswietlacza zegarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 a ja mam taki problem, mam megane I i jak sie włącza radio to powinno byc wszystko widac na desce roździelczej a tam nic nie ma od czasu do czasu kiedys sie pojawiła jaka to jest stacja grana a teraz juz nic sie nie pokazuje . miał moze ktos taki problem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 styki sprawdziles (w radio i za wyswietlaczem)? moze zasniedzialy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano120 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 witam u mnie nie palą się kontrolki od absuu, a abs działa, [ Dodano: 2007-01-27, 12:08 ] jeżeli ktoś miał taką przypadłość to proszę o infoo, megane clasic 1600/75 km, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 A żaróweczki (diody) sprawdziłeś Może się przepaliła :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi