piterek45 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) W ogłoszeniach jest wiele Meganek i wygląda że maja różne liczniki ,moje pytanie brzmi jakie były w cabrio Pierwszym najbardziej zastanawiającym elementem na liczniku jest wyświetlanie ilości drzwi Widuje na zięciach i na żywo kilka typów Pierwszy taki w sumie czarno biały niczym z zegarka wyświetla prawidłowo 2 drzwi Drugi taki sam jak poprzedni lecz pokazuje 4 drzwi Trzeci bardziej popularny czerwona wersja która wyświetla prawidłowo 2 drzwi Czwarty wersja czerwona jak wyżej wyświetla 4 drzwi Czy jest możliwe żeby w cabrio wyświetlało że jest czworo drzwi czy po prostu to chamska wymiana zegara z modelu 4 - 5 d Sprzedawcy sie zapierają że zegary są oryginalne ale wierzyć mi sie nie chce żeby producent taką gafę walnął Ostatnia wersja zegara ta niebieska ????????????? <><><><><><><><><><>><><><><> Proszę o podpowiedzi w tym temacie <><><><><><><><><><>><><><><> Druga sprawa to masakrycznie zniszczone wnętrza aut z przebiegami 70,80,100 tys km szczególnie tapicerka foteli ze skór czy one rzeczywiście się tak zużywają jak twierdzą sprzedawcy czy po prostu 400 tys km już nie jest im obce ???? <><><><><><><><><><>><><><><> Mam forda S-max też w skórze z przebiegiem 200 tys i tapicerka jest prawie jak nowa a w Reno po 80 tys jak wyjęta psu z gardła Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 6 Października 2013 przez piterek45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Wszystkie liczniki są prawidłowe. W zależności od wyposażenia auta i roku produkcji występowały różne liczniki w renówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterek45 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) Czyli rozumiem że to normalne że zegar z 4 drzwiami otwartymi w aucie z dwoma to zupełnie normalne ??? Dla mnie to jest nie logiczne ,skoro są liczniki z 2 drzwiami to po co dawać z 4 ???? Chyba że wersja wyposażenia tych cabrio obejmowała dodatkowe drzwi :blink: Wydaję mi się żetemat liczników jest na tym forum jest nie znany i opiera wyłącznie na przypuszczeniach Edytowane 6 Października 2013 przez piterek45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 temat liczników jest na tym forum jest nie znany i opiera sie wyłącznie na przypuszczeniach Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem. Nie jest to odosobniony przypadek i dotyczy nie tylko megane CC, ale wszystkich wersji. Świadczą o tym nie przypuszczenia, a opinie posiadaczy tych aut. Tu kilka przykładów: http://megane.com.pl/topic/50965-deska-rozdzielcza/page__p__368078__hl__licznik__fromsearch__1#entry368078 http://megane.com.pl/topic/19676-kontrolka-od-domykania-drzwi/ Na podstawie tych opinii można stwierdzić, że jest to normalne - tak producent sobie wymyślił i tak to stosował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert32 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Od siebie dodam że Meganki II z oryginalną nawigacją mają obrotomierz wyskalowany do 7tyś niezależnie czy to diesel czy benzyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) to dlaczego ja mam do 5 tys. ? czy może było w ph II? Edytowane 6 Października 2013 przez baciuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Baciuś bo ty masz Scenika a nie megankę. :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 mam to i to :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) Baciuś bo ty masz Scenika Skoro już sceniola II wywołałeś, to faktycznie moduł licznika jest taki sam dla benzynki i diesla ale inaczej jest zaprogramowany i inaczej jest to wyświetlane. I nie ma to absolutnie nic wspólnego z licznikami megany, bo to inne ustrojstwa. Tu dla przykładu moduł wyświetlacza obrotomierza bez przyciemnianej pleksi: Są widoczne podwójne cyfry od 0 do 6 i pojedyncza 7 na skali dla benzynki. W dieslu, przez pleksi widać to tylko tak: Skala kończy się na 6, gdzie 5 i 6 jest już na polach inaczej podświetlonych. Edytowane 6 Października 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterek45 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem. Nie jest to odosobniony przypadek i dotyczy nie tylko megane CC, ale wszystkich wersji. Świadczą o tym nie przypuszczenia, a opinie posiadaczy tych aut. Tu kilka przykładów: http://megane.com.pl/topic/50965-deska-rozdzielcza/page__p__368078__hl__licznik__fromsearch__1#entry368078 http://megane.com.pl/topic/19676-kontrolka-od-domykania-drzwi/ Na podstawie tych opinii można stwierdzić, że jest to normalne - tak producent sobie wymyślił i tak to stosował. Linki które podałeś niczego nie dowodzą ,ludzie też się po prostu dziwią co jest grane Konkretna informacja by była od człowieka który kupił takiego cabrioleta w salonie i się wypowiedział że taki zegar ma zamontowany w aucie Inne przypadki aut( z drugiej ręki )dla mnie dowodzą że właśnie ktoś został zrobiony w jajco :blink: i kupił auto ze zmienionym licznikiem w celu zaniżenia przebiegu Jasną sprawa że jest multum zegarów na rynku od 4-5 d a od cc mało i ludzie kupują to co jest dostępne od ręki Proszę o konkretne argumenty ! Edytowane 6 Października 2013 przez piterek45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Inne przypadki aut( z drugiej ręki )dla mnie dowodzą że właśnie ktoś został zrobiony w jajco :blink: i kupił auto ze zmienionym licznikiem w celu zaniżenia przebiegu Kolego a po co się bawić w przekładki licznika jak można cofnąć ten co się ma. W instrukcji od mojej meganki5d są opisane 3 typy liczników jakie były instalowane w tej wersji nadwoziowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Licznik bardzo prosto sprawdzić - podpinasz CLIPa i tam masz informację w liczniku do jakiego VINu jest przypisany. Jest to informacja niezmienialna/nieusuwalna :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterek45 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Kolego a po co się bawić w przekładki licznika jak można cofnąć ten co się ma. W instrukcji od mojej meganki5d są opisane 3 typy liczników jakie były instalowane w tej wersji nadwoziowej. Zapewne te 3 typy to diesel benzyna i benzyna turbo wiec ok Przypuszczam że taniej i szybciej kupić zegar jak cofnąć Licznik bardzo prosto sprawdzić - podpinasz CLIPa i tam masz informację w liczniku do jakiego VINu jest przypisany. Jest to informacja niezmienialna/nieusuwalna :blink: To jest profesjonalna odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanfran Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) Licznik bardzo prosto sprawdzić - podpinasz CLIPa i tam masz informację w liczniku do jakiego VINu jest przypisany. Jest to informacja niezmienialna/nieusuwalna :blink: A czy nie jest tak, że licznik z niewłaściwym VINem pozostanie czarny/martwy jak sumienie polityka? Edytowane 7 Października 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 teraz sa tacy magicy, że zmiana VINu, przebiegu czy czegokolwiek to nie problem. licznik z niewłaściwym VINem pozostanie czarny/martwy odpali i będzie działać. Jak podepniesz clipa to można podejrzeć VIN i będzie się różnić od oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi