marcinxc24 Opublikowano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Tu mam takie zdjęcia lamp. Jutro wieczorem jak będę wracał z pracy zrobie foty jak to świeci na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Żarówki pokarz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Z fotek wynika, że nie masz prawa mieć zainstalowanych żarników w tych lampach a temu diagnoście powinno się zabrać uprawnienia. Pierwsza kontrola na drodze i dowód będziesz odbierać z wydziału komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinxc24 Opublikowano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Dlaczego nie mam prawa mieć zamontowanych żarników? To są lampy pod zwykłe halogeny co? Dodano: 27 paź 2013 - 17:51 W Niemczech nie zwraca się zbytnio na takie sprawy, a już nie mówię o jakiejś kontroli. Nikt tu nikogo nie kontroluje bez sensu. Ważne żeby auto miało ważne badanie techniczne, a moje auto nie przejdzie badania z tymi ksenonami, na szczęście badanie za rok. A co do tych świateł drogowych to nie wiem, jeśli nawet je włącze to kolory się mieszają i jakaś lipa na drodze, niebieskie ksenony i żółte zwykłe drogowe i to świecą 5 metrów przed auto. Trzeba chyba pojechać do innego warsztatu, dać pokrętło no 0 i niech jeszcze raz ustawiają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Dlaczego nie mam prawa mieć zamontowanych żarników? Bo;1) musisz mieć odpowiednie lampy(homologowane pod ksenony), zwykłe za chwilę będą miały wypalone odbłyśniki, 2) musisz mieć spryskiwacze reflektorów, 3) musisz mieć automatyczne poziomowanie świateł. 4) jak są ksenony do świateł mijania, to i powinny być do drogowych, czyli w każdej lampie powinieneś mieć odpowiednie żarniki. Masz to co powyżej? Nie jest prawdą, że w Niemczech nie zwracają na to uwagi, a poza tym przyjedź do Polski takim autem i możesz mieć problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halasma Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Długie święcą na 5m bo masz pokrętło na 3. Jak pojedziesz ustawiać światła to zostaw je na 3, bo ktoś oślepnie i będzie dzwon z Twojej winy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinxc24 Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Witam serdecznie po dość długiej przerwie, jak narazie nic nie działałem z tymi swiatlami. W poniedziałek pojadę jeszcze raz ustawić te światła ustawie pokryto ma 0 i zobaczymy jak to wyjdzie. Dodano: 02 lis 2013 - 18:33 Aa zrobiłem zdjęcia jak to w nocy święci, postaram się wrzucić zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi