cza1zip Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Witam, mam pytanie o cene wymiany rozrządu w Megane 1.4 16V 2003r. W Gdańsku w pogwarancyjnym serwisie Renault powiedzieli mi od 1050zł - 1100zł maksymalnie do 16V silnika. Szukać gdzieś taniej czy to jest standard ? Wiem, że na pewno u "Zbyszka" w garażu będzie taniej, ale nie wiem czy właśnie czy dużo taniej Edytowane 28 Października 2013 przez cza1zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Do 15.12 jest 30% rabatu na zestaw rozrządu w ASO, wystarczy zarejestrować się na "Moje Renault". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Do mojego 1.9dCi 120KM w ASO Fiata zaproponowali mi ~1100zł, ASO Renault ~1250zł prywatny mechanik: ~650-700zł. Na pewno będzie taniej "u Zbyszka" w garażu ale musisz liczyć się z jednym - warsztat musi kupić rozrząd. Bo jeśli Ty dowieziesz im części to nawet jeśli pasek pęknie z winy producenta to mechanik Ci się wyprze reklamacji. Rób albo u zaufanego mechanika albo dopłać i zrób w ASO. W razie "W" będziesz miał mniej problemów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cza1zip Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 W ASO Renault w Gdańsku wyliczyli cene 1700zł (cena obejmuje już aktualną promocje, 30% na części i 20% na wykonanie) bez promocji 2200 zł Jest trochę różnica z tego co kolega wyżej napisał - 1250zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario80 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Ja we wrześniu w Olsztynie zapłaciłem 1150. Wydaje mi sieeże to normalna cena gdyż w innym zakładzie podali mi tą samą cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Mnie w maju w ASO Renault wyliczyli całość na 1750 zł, mówili żebym przyjechał w czerwcu to będzie promocja. Cena obowiązująca w maju to jakieś 2200 zł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Zważcie na jedną rzecz: ja mam 1.9 dci, kolega który zakładał temat ma 1.4 16v. Do każdego silnika pewnie będzie inna cena. Moja wycena była robiona przez kaliski AutoLider - które już nie istnieje - autoryzacja Renault została odebrana :) Jednak moje szczęście, że nie zaprowadziłem Megi do tego pseudo ASO... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cza1zip Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Kolega z mniejszego miasta powiedział, że zrobi za 750zł max. Jakiś zestaw z wyższej półki da i jak czegoś nie będzie trzeba wymienić to nie wymieni i wtedy cena niższa będzie. Chyba na to się zdecyduje, co myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimi Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Ja za kompletny rozrząd płaciłem 150 za robociznę i 280 za części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Bez sensu, ten temat! Każde ASO ma swoje marże, jedni są zrobią taniej inni drożej. Trzeba dzwonić i pytać, w mniejszych nieautoryzowanych warsztatach cena będzie jeszcze niższa. Zawsze też można pobawić się samemu. Koszt podstawowych blokad to ok. 100zł, sama wymiana nie jest trudna. Fakt trzeba mieć odpowiednie narzędzia i podstawową wiedzę mechaniczną. Temat zamykam, zaczyna się licytacja a to chyba nie oto chodzi. PS Kolega zrobił rozrząd wziął 100 zł + 350 (chyba) kompletny rozrząd z pompą, do tego płyn i silikon(akurat mu się skończył). Rozrząd u mnie jest identyczny jak w silnikach 1,4/16V. I tyle w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi