samotnik Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Wymieniałem wczoraj żarówkę H7 w soczewkowym reflektorze. Odkręciłem zaślepkę i chciałem odłączyć kostkę od żarówki, tymczasem wyrwałem w ten sposób z lampy całą żarówkę razem z kostką. Mam teraz pytanie - nie widziałem tam drucika-zatrzasku trzymającego żarówkę na miejscu. Może dlatego, że go wyrwałem i spadł gdzieś (nie znalazłem go nigdzie pod autem). Czy taki występuje, czy tez żarówka trzyma się "na słowo honoru"? Na razie po prostu wsadziłem żarówkę i zakręciłem zaślepkę, ale mam dziwne wrażenie, że drucik jednak powinien być...? Wiem, że mogłbym sprawdzić w drugiej lampie (po stronie kierowcy), ale jak wiemy - dostęp z góry jest tam niemożliwy, a chwilowo nie mam warunków do odkręcania nadkola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Nie ma - jest tylko zatrzask, żarówkę wystarczy wcisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Wiem, że mogłbym sprawdzić w drugiej lampie (po stronie kierowcy), ale jak wiemy - dostęp z góry jest tam niemożliwy, a chwilowo nie mam warunków do odkręcania nadkola. Wystarczy wyjąc akumulator i obudowę plastikową akumulatora. I po takiej operacji dostęp jest bezproblemowy. W soczewkach nie ma drucika mocowania żarówki tylko jest na wcisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ander1 Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Nie ma - jest tylko zatrzask, żarówkę wystarczy wcisnąć. a nie wiesz może jak ją wypiąc przedtem bo mam z tym problem nie chce wyjsc trzeba jakims ruchem przekręcic czy cos? chodzi o ph II oczywiscie Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki - damiar Edytowane 6 Listopada 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Za pierwszym razem musiałem zdjąć koło i odgiąć śrubokrętem zatrzask, tak mocno trzymał. Poźniej już wystarczało szarpnięcie, spróbuj najpierw ciągnąć za wtyczkę pod kątem, żeby pozostała wpięta w żarówkę. Na forum jest zdjęcie wnętrza, może ułatwi Ci wypięcie bez zdejmowania koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ander1 Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) próbowałem ją ciągnąć i nie dało rady pod kątem też wychodziła tylko wtyczka a żarówka została więc muszę chyba spróbować ją podważyć czymś bo sama ręką nie da rady wyjąć . dziwne że tak ciężko jest wyjąć żarówkę może jeszcze jakieś rady? Nowe zdania zaczynamy z dużej litery. Aston76 Edytowane 7 Listopada 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 W sceniolu drugim po lifcie z soczewkami muszę całość przekręcić o 1/3 obrotu w lewo, patrząc od tyłu reflektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi