coper89 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Na zacisku jest TRW, co do tarczy to nie wiem co to za firma... Czy wspomniane przeze mnie wcześniej zestawy będą pasowały? Chodzi mi dokładnie o tarcze ATE 24.0108-0114.2 z pierścieniem i łożyskiem + klocki ATE 13.0460-2937.2 Edytowane 25 Stycznia 2014 przez coper89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciki Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 System z tył masz Lucas-TRW Podane przez Ciebie klocki i tarcze będą pasowały na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Szybkie pytanko mam, czy wymiana klocków w Megane II phII jest jakoś skomplikowana, czy to to samo co w Megane I? chodzi mi czy są jakieś odstępstwa od normy w tych zaciskach czy wszystko to samo? (chodzi mi o przednią i tylną oś). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomaniek Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Jak chodzi o przednią oś to żadnych jakiś nowinek nie ma. Z tyłu niestety mamy zastosowane piasto tarcze i łożysko jest razem z tarczą. Dodatkowo nikt dotychczas nie napisał że przy wciskaniu tylnych cylinderków należy je jednocześnie wkręcać, najlepiej oryginalnym zestawem do tego celu dedykowanym. Choć dawniej robiło się to płaskownikiem, czy innym tego typu prymitywnym przedmiotem. Co do jakości tarczy, bardzo często zakładałem tanie, i nie miewałem reklamacji, natomiast klocki zawsze nalegam na stosunkowo najlepsze. Najlepiej TRW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 aha.. czyli z tyłu najlepiej wciskając robić obroty cylinderkiem.. no nic.. zobaczymy w takim razie jak t wyjdzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabes Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Tarcze Krafta razem z klockami na przód to dobry wybór,czy wybrać coś innego może panowie? Edytowane 3 Marca 2017 przez Seb80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peres_s6 Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 (edytowane) pozwole sobie odgrzać. na zagranicznych forach czytałem że montując nie ori tarcze na tył niekiedy wyskakuje błąd abs'u. czy jest to prawda? Regulamin pkt. 5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 28 Marca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Zamontowałem kiedyś SNRy a teraz jeżdżę na polskich Mikodach i problemów zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parabellum Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) Czy tarcze tylne ze Scenica II średnicy 270 mm będą pasowały do Megane II kombi? Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez parabellum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Średnica i inne wymiary niby są te same ale nie pisz tylko, że chcesz zamontować używane tarcze, a jeśli przeszła Ci taka myśl przez głowę to szybko o tym zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parabellum Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Szczerze mówiąc, to właśnie o czymś takim myślałem... Jeśli tarcze są proste, mają niewyeksploatowaną powierzchnię, prawidłową grubość, sprawne łożyska, to ryzykuję czymś poważnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Życiem i zdrowiem. Swoim, pasażerów, innych użytkowników dróg. Nigdy, przenigdy używanych tarcz, klocków, przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parabellum Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Czy kupując używany samochód z różnymi używanymi częściami - m.in. układu hamulcowego - też narażamy innych na te wspomniane niebezpieczeństwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Oczywiście, że nie pod warunkiem, że wspomniane używane auto ma sprawny układ hamulcowy. Wymiana tarcz na używane zabroniona nie jest i zrobisz jak uważasz. Ja osobiście nigdy bym sobie na taki zabieg nie pozwolił i Tobie radzę to samo. Na czym jak na czym ale oszczędzać na hamulcach? Poczytaj. Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_godfather Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam. Nie chciałem zakładać osobnego tematu, więc piszę tutaj. Szukam w miarę dobrego kompletu klocki+tarcze z łożyskami i pierścieniami ABS. Znalazłem kilka możliwości: 1. Zestaw DELPHI - ok. 420 zł lub tarcze DELPHI + klocki MS Germany - ok. 400 zł 2. Zestaw SNR (oryginalne tarcze Renault) + klocki TRW lub VALEO - ok. 420-430 zł 3. Zestaw Optimal Germany - ok. 430 zł Co o tym sądzicie? Który z tych zestawów jest najbardziej godny zaufania? Nie chciałbym, by w drodze spotkała mnie niemiła niespodzianka. Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez the_godfather Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi