jaca1971pl Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) witam. wymieniłem dziś komplet komplet tarcz oraz klocków w scenicu III. całość kosztowałam mnie 1950 zł z robocizną. jestem ciekaw czy ta cena jest na średnim poziomie, a może za dużo zapłaciłem czy się tanio trafiło. pozdrawiam jacek a tak przy okazji mechanik z pomocą kompa wyłączył tylne hamulce(hamulec postojowy) a na koniec pracy znów użył kompa i go załączył. pozdrawiam Edytowane 16 Listopada 2013 przez jaca1971pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 A po co wymieniłeś, skoro w profilu przebieg masz = 0 :) Profil należy uaktualniać. Nie powiem, czy dużo czy mało, nie znam ceny części, pewnie można taniej. Wszystko zależy od użytych części, kosztów robocizny, regionu. Nie napisałeś co tam wsadziłeś i ile kosztowało, w zasadzie można porównać jedynie robociznę. Temat uważam za bezsensowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca1971pl Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) z tego co pamiętam to przednie tarcze jakieś ate( niby górna półka), klocki z trw. tył tarcze oryginał renault,a klocki też trw. tyle pamiętam. 2-drugi raz wymienione/ 1- 68000km i dziś 136000. pozdrawiam jacek Dodano: 17 lis 2013 - 19:51 A tak czy sensowny czy nie, na pewno wiele osób zainteresuje się kosztami usług w serwisie nie autoryzowanym, tym bardziej że są to poważne koszta i nie jednemu mina zblednie. Moja nie była zbyt szczęśliwa że brak do tej pory tańszych zamienników, a jak są to cena na poziomie oryginałów, albo wyższa. Np. tarcze Bosch do tyłu są droższe od oryginałów i w zielonej z klockami kosztują ponad 900zł,a oryginały do 900zł. Ja nie poszukałem u innych mechaników bo ten jest mi najbliżej. Może jednak warto po szukać. Edytowane 16 Listopada 2013 przez jaca1971pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi