Mario1985 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Witam ja już pisałem na forum o tym że się resetuje średnie spalanie ilość kilometrów i wszystkie funkcje co są tam ilość paliwa itp. <><><><><><><><><><>><><><><> Zauważyłem ze resetuje się jak jest zimno,tak jak teraz. <><><><><><><><><><>><><><><> Wcześniej ktoś z forum pisał żebym podładował akumulator wiec tak zrobiłem ale było jeszcze ciepło wiec utrzymało się to wszystko tam z 2 dni potem się zresetowało. <><><><><><><><><><>><><><><> A teraz opisze wczorajszy dzień wyszedłem do pracy był zresetowany odwalił (???) normalnie, pojechałem do pracy tam zgasiłem wszystko się unormowało mailem 15 km, potem wyszedłem z pracy o 3 w nocy odpalam i znowu resetuje się, ale odpala normalnie, dojechałem do domu gaszę wszystko znowu się nabiło kilometry średnie spalanie itp,rano wychodzę do sklepu i o 10 godzinie jadę do sklepu i odpalam odpala normalnie i znowu zresetowany. Wiec gdzie tkwi problem bo wydaje mi się że to nie akumulator chodź nie wiem może się nie znam <><><><><><><><><><>><><><><> Bo może to jakiś czujnik albo coś innego odpowiedzialne jest za to <><><><><><><><><><>><><><><> Prosił bym o pomoc <><><><><><><><><><>><><><><> Ale resetuje się jak jest zimno ale odpala normalnie nie ma problemu z odpalaniem czy to akumulator Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 17 Listopada 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Wymontuj licznik wypnij wtyczkę ,popsikaj kontaktem.Wypij i wepnij jeszcze kilka razy wtyczkę ,aby poprawić styki licznik.Za resetowanie odpowiada przewód czerwony i czarny im się dobrze przyjrzyj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Akumulator ile ma latek, jeśli 5 lub więcej, to na bank czeka Cię wymiana. Miałem to samo i dopiero wymiana aku na nowy rozwiązała sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Jeżeli resetuje się cały czas Tobie licznik mimo że naładowałeś akumulator, to bym nie czekał tylko wymienił akumulator bo w nim jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario1985 Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) oki popatrze te styki to znaczy musze siagnac ten daszek tam i dostać sie do wyswietlacza i odpiac i wpiac a akumlator jest z 2005 roku ale czemu wuwicie ze akumlator jak normalnie pali wydaje mi sie ze jak by był to akumlator to bym nie mógl go odpalić a ja odpalam na staop Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Nowe zdania zaczynamy z dużej litery. Zwracaj uwagę na znaki przestankowe - w obecnej formie to jest masło maślane. Aston76 Edytowane 17 Listopada 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) Kolego że akumulator jeszcze Tobie kreci to jet OK, ale jak przyjdzie mróz to na 100% już nie odpalisz. Pytasz dlaczego winimy akumulator już wyjaśniam; - po pierwsze akumulator ma swoje napięcie około 12V w stanie spoczynku, po całonocnym staniu auta. - po drugie jak włożysz kartę w czytnik to napięcie jest także około 12V, ale jak wciśniesz przycisk strat/stop to już napięcie będzie spadać do około 10V. Bo taki spadek jest podczas pracy rozrusznika na akumulatorze. - po trzecie jeżeli resetuje się licznik to napięcie jakie jest u Ciebie podczas rozruchu jest niższe niż 10V ale jeszcze wyższe niż 9V. Jeżeli napięcie spadnie poniżej 9V podczas rozruchu to na bank auta już nie odpalisz. Sam to przerabiałem w innym aucie i piszę tak jak jest. Więc nie baw się w rozkręcanie auta tylko wymień akumulator na nowy i po problemie. U mnie jak się resetuje komp to zawsze ładuje akumulator i mam spokój na cały rok. Ale w niedługim czasie będę musiał pomyśleć o kupnie nowego, bo stary pewnie nie przeżyje zimy a ma tylko 5 lat. Edytowane 17 Listopada 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario1985 Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) Oki dziękuje za poświęcony czas i pomoc mam nadziej ze że jak wymienię akumulator problem zniknie Edytowane 17 Listopada 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi