Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Długie kręcenie aż zapali.

demo1

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Otóż chcę poruszyć temat moejgo silnika. Odpala dopiero po przekręceniu kilkakrotnym a nawet zdarzają się dni gdy wcale nie odpala. dopiero po drugim, trzecim wciśnięciu przycisku STARTU zapala oczywiście nie od razu ale też po kręceniu.

<><><><><><><><><><>><><><><>

czytam tu forum, i nie wiem co to może być. Świece grzeją wszystkie bo sprawdzałem u mechanika, dodam nawet ciekawostkę, odłączyłęm wszystkie "kopułki" od świec i odpalał identycznie. Wiec odpala nawet bez świec. Ako nowe.

Więc świece są sprawne. Jechać z nim na komputer ?

Dodam, że pali się service i poduszka , moze to być jakoś z tym powiązane ? Wątpie.

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.6 - pl-literki

5.9 - Enter Aston76

Na przyszłość proponuję skorzystać z wyszukiwarki, bo temat który poruszyłeś jest już na forum. Aston76

Edytowane przez aston76

Ja sprawdziłbym wiązkę od włącznika

Odpala dopiero po przekręceniu kilkakrotnym a nawet zdarzają się dni gdy wcale nie odpala. dopiero po drugim, trzecim wciśnięciu przycisku STARTU zapala

Skoro nie ma różnicy czy ze świecami czy bez to sterowanie świec sprawdź i czujnik temp cieczy

Właśnie paliwo się nie cofa. bąblów żadnych.

Wiązka od włącznika .. mówisz o przycisku START ?

i gdzie się znajduje czujnik temperatury cieczy ?

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76

Edytowane przez aston76

• 2 miesiące temu...

Na oko wcale do końca nie ocenisz czy się nie cofa. Poprostu przed odpaleniem pompuj gruszką paliwo i sprawdź co się stanie.

Co prawda mam scenica, ale mam podobne problemy. Jak jest zimno, to ciężko odpala lub wcale. Świece wymienione, rozrusznik zregenerowany, jutro wkładam nowy akumulator. /edit/ Dziś odpalałem przez kable i na autostarcie i tak ciężko było. Dodam, że jak odpali, to mogę go od razu zgasić i odpali za pierwszym obrotem wała.

Jak pompuję gruszkę, to robi się twarda. Jak przestanę pompować, to po 10 sekundach robi się troszkę miękka. Czy tak powinno być?

Przewód i gruszkę już wymieniałem u mechanika, ale może spartolił sprawę?

Jest jeszcze jakieś inne miejsce gdzie może się zapowietrzać?

Chciałem sprawdzić jak odpala z odpiętym czujnikiem temperatury cieczy, ale za cholerę nie mogę go znaleźć, podobno gdzieś w okolicy termostatu, ale termostatu też nie znalazłem :). Gdzie on jest?

Edytowane przez elbandito