logolo Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Witam, rok temu zmieniałem dowód rejestracyjny. Kilka dni temu zauważyłem, że mam wpisaną moc 57kW. Takich silników oczywiście nie było. I tu pytanie: czy dobrze odczytuję z nr silnika, że powinno by 75kW? I drugie, czy ktoś przechodził procedurę zmian (poprawę) danych w dowodzie i karcie pojazdu? W lutym mija termin badań technicznych - coś mi się wydaje, że jeśli do tego czasu nic nie zrobię będą problemy... Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Idziesz do wydziału komunikacji z dowodem rejestracyjnym i kartą auta. Potrzebujesz także wyciągu homologacyjnego od swojego auta i bez problemu powinni poprawić moc w adnotacjach urzędowych. W twingo miałem wpisany silnik o pojemności 11149cm2 a w adnotacjach poprawili na 1149 cm2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logolo Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 A tą homologację skąd mam wziąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Np wyciągnąć z Renault Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 (edytowane) Ja miałem błąd w numerze VIN, sprawa poszła bez problemów, ale u mnie całość wyszła przed wymianą dowodu na nowy (skończyły się miejsca na pieczątki). Wystarczyło przedstawić dokumenty pojazdu i nie było żadnego marudzenia, w końcu to z ich winy był ten błąd. Edytowane 21 Grudnia 2013 przez Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kune Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Bez problemu poprawiają takie błędy, ale z drugiej strony, jeśli nie sprzedajesz auta, czy warto się tym martwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Mam ten sam problem. Dzisiaj zauważyłem ze nr VIN w dowodzie ma błąd. W poniedziałek jade do urzędu. Mam nadzieje ze uda sie to zalatwic od ręki bez wymiany dowodu. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Dodano: 23 gru 2013 - 09:21 Przepraszam za brak literek w powyższym poście ale pisałem z telefonu. Mały Update: byłem dzisiaj rano w urzędzie komunikacji miła pani przy użyciu długopisu i linijki przekreśliła numer VIN, a następnie przy użyciu maszyny do pisania wpisała poprawny. Całość zajęła 10 minut i była bezpłatna;) Edytowane 21 Grudnia 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ja miałem błąd w numerze VIN, sprawa poszła bez problemów, ale u mnie całość wyszła przed wymianą dowodu na nowy (skończyły się miejsca na pieczątki). Czyli gratulacje dla "pocztowca" diagnosty, który mimo obowiazku tego nie zauważył przez 5 lat i nagle go olśniło. Wynika z tego że przez ten czas użytkowałeś nie to auto? Dodano: 23 gru 2013 - 10:35 Witam, rok temu zmieniałem dowód rejestracyjny. W twoim przypadku wymiana DR raczej nie ma znaczenia bo ten babol jest też w KP , z tego wynika że na pierwszym przeglądzie ktoś źle sporządził opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi