janus_z Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Witam Proszę o opinie na temat tej oferty Link Pozdrawiam Dodano: 05 gru 2013 - 08:22 Szukam juz chwile Scenica III z lat 2009-2010, chciałem kupić benzyne najlepiej 1.6 i do tego LPG, ale ofert aut z silnikami benzynowymi jest bardzo mało, dominuja głównie wersje diesla 1.5 i w związku z tym moje pytanie, jak się sprawuję te silniki, jak z trwałoscia panewek, wtrysków w tym aucie, jak z FAP? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Nie bój się diesli, 1,5 były wprowadzone w 2002 roku, ale to co teraz robią to praktycznie inne jednostki niż na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus_z Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam A co sadzicie o tym aucie, w szczególnosci jak wyglada sprawa silnika, bo jest to wersja 86 KM, jest tam turbina o zmiennej geometrii, FAP ? Odnośnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Sceniki III to akurat nie jest mój temat, ale cos mi szepcze do uszka że ten samochód ma na drugie imię Societe. Czyli po naszemu VAN. We Francji były zawsze popularne Societe z każdej praktycznie marki, białe, z najmniejszym (najsłabszym) dieslem i najprostszym wyposażeniem. Ten samochód to wersja naturystyczna, jest kompletnie goły a podany przebieg wproszt woła o pomstę do nieba, 58000 km. w 4 lata? To wychodzi że przejechał niespełna 15000 km. rocznie a fotel kierowcy sugeruje ze 2 razy tyle. Ja bym go odpuscił, Ty rób jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus_z Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 dzieki za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Nie dość, że "bieda" wersja to jeszcze słabo poskładana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus_z Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 wie ktoś z was gdzie można zobaczyć katalog z wyposażeniem ze starszych roczników tj. 2009-2011 ?, mam jescze pytanko w ktorym roku weszła wersja z silnikiem 1.6 dci ? Dodano: 10 sty 2014 - 21:02 a co sądzicie o tym ogłoszeniu Mój odnośnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) W Scenic-u 1.6 dCi montowany było od 2011 roku. Katalog w dziale "Download": <zobacz> Edytowane 12 Stycznia 2014 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus_z Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Dzięki Dodano: 31 sty 2014 - 21:54 powiedzcie jak rozkodować VIN, bo na forum jest info, ze rejestrując się na stronie mojerenault.pl, ale tam trzeba podać nr VIN (można podać nr vin auta które nie jest moje? i dodatkowo jeszcze jakiś "numer aktywacyjny" otrzymany przy zakupie auta Dodano: 26 lut 2014 - 20:20 znalazłem kolejnego Scenica, proszę popatrzcie, warto podjechać i pooglądać ? Mój odnośnik Tylko jak tak patrze to w tej wersji powinna być konsola śrdokowa z podłokietnikiem a tu tego nie widze i cos przebieg podejrzanie niski.. :unsure: Edytowane 26 Lutego 2014 przez janus_z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 powinna być konsola śrdokowa z podłokietnikiem a tu tego nie widze Ciekawe, jest navi to i "jeżdżący" podłokietnik powinien być bo w nim właśnie jest sterowanie navi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus_z Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 no to mnie własnie niepokoi, czy nie jest to jakiś składak, no chyba, że we Francji były jakies takie dziwne opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Nie wszystkie wersje miały sterownie navi w podłokietniku - wtedy jest pilot BT - dołożenie podłokietnika to też nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus_z Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Dzięki, coś więcej wam sie w oczy nie rzuca ? Jest ktoś sprawdzić nr VIN VF1JZ3G0D45798551. Dodano: 07 mar 2014 - 14:36 Koledzy z tym VIN pomoże ktoś ? ps. Jak to jest z tym sprawdzeniem na stronie Moje Renault, jak tam wejde aby sobie załozyć konto to musze wpisac Vin i dodatkowo jakiś Kod otrzymany przy zakupie. Idzie się tam jakoś zarejestrować aby sobie samemu sprawdziać nr VIN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Zaloguj się i wklep vin i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus_z Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 dzieki Działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi