Jajson Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Witam. Chciałbym wymienić w swojej Megi żarówki świateł przeciwmgłowych i tylne pozycje na LEDy. Orientuje się ktoś w kwestii prawnej i ogólnie czy jest bezpieczne? Czy żarówki świateł nie będą raziły pozostałych uczestników ruchu lub czy nie będą za słabe? Z góry dzięki za odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Też chciałem wymieniać tył na led'y. Jeśli chodzi ci o żarówki, może być problem, np. w przypadku kolizji, ubezpieczyciel się może doczepić, że żarówki bez homologacji (z tego co wiem ledowe takowej nie mają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciki Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 To chodzi o lampę cało ona musi mieć homologacje na led niestety Megane II Ph1 takiej nie posiada więc raz w przypadku kolizji problem dwa jak trafisz na nadgorliwy patrol drogówki to w najlepszym wypadku skończy się to 200 zł mandatem ale raczej cofną dowód i samochód do powtórnego badania u diagnosty. Sprawa tyczy się za równo lamp z przodu jak i z tyłu. W Scenik II Ph 2 tylne lampy posiadają homologacje na LED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 W Scenik II Ph 2 tylne lampy posiadają homologacje na LED Posiada, bo cała lampa jest inna i moduł z ledami ma 12 pojedynczych punktów świetlnych z odpowiednimi indywidualnymi odbłyśnikami, a nie jedną chińską żarówkę LED zakładaną zamiast zwykłej 21/5W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano1051 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 podłączam się do tematu, mam pytanie: czy to są odpowiednie żarówki do montażu w megane II z 2005r? chodzi mi o to czy bedą pasować i czy są przepisowe? http://allegro.pl/zarowki-h11-led-przeciwmgielne-renault-megane-ii-i3724117919.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi