anatol Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witam. Zamierzam kupić bagażnik dachowy do Megane II patrzyłem na mocowanie i nasunęła mi się takie pytanie co zrobić z klapkami maskującymi śruby w dachu? Klapki te otwierają się na zewnątrz można je jakoś zdemontować czy też należy kupić bagażnik z uchwytami przystosowanymi do takiego montażu. To mój pierwszy bagażnik więc jestem całkiem zielony w tym temacie pomóżcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Klapki się odchyla a w powstały otwór w listwie wkładasz podstawę bagażnika. Pod każdą klapką jest gwint za pomocą którego przytwierdzasz bagażnik do nadwozia. Gwinty są zaślepione plastikami, które wyciągasz na czas użytkowania bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatol Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Dzięki z odpowiedź A otwarte klapki wystają do góry nie przeszkadza to w montażu bagażnika? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l_ukasz Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 nie, nie przeszkadza. mam oryginalny z renault. mam dziwne zjawisko jak jadę powyżej 70 km/h to bagażnik strasznie "świszczy i gwiazda" jak już założę boxsa albo uchwyty na narty to zjawisko znika. nigdy nie działo mi się tak w innych samochodach. też tak macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Mam nieoryginalny i też lekko poświstuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Mam na Megane II bagażnik firmy Pre-Alpina i też świszczy powyżej 90 km/h. Po założeniu boxu dachowego dźwięk zamienia się w dudnienie, choć cichsze i mniej uciążliwe niż świst . A klapki zostają podniesione i w niczym nie przeszkadzają. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi