krzemar Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Jestem laikiem, nie wiem co sie dzieje z moim dwuletnim Scenicem ? Na zimnym silniku to nie zachodzi, za to na zagrzanym szarpie przy ruszaniu 1 biegu. Szczególnie ten objaw nasila się w korku ulicznym, "zatelepie" silnikiem. Cóz to może być? Czyzby sprzęgło juz wysiadało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VTrT Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 a jak dodajesz gazu stojąc? (tak jakbyś chciał ruszyć ale nie puszczasz sprzęgła) to telepie czy normalnie obroty wchodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemar Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Sprawdzę jak zagrzeję auto na zakupach Obroty wchodzą normalnie.Sprawdziłem ,że autem szarpie przy ruszaniu pod góre jak powli zwalniam sprzęgło i powoli dodaję gazu. Jak szybciej dodam gazu (wejdę na wyższe obroty) to efekt jest mniejszy lub wcale go nie ma. Edytowane 7 Grudnia 2013 przez krzemar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kune Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 A z jakich obrotów ruszasz? jaki przebieg samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 a może użyć opcji szukaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 dwie możliwości. Albo zerwana któraś z poduszek silnika. Albo sprzęgło się ślizga, ja byłem zmuszony do wymiany sprzęgła w okolicach 90k km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterX Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Woytus ma rację, wina sprzęgła...dla dodatkowej weryfikacji jak zacznie szarpać możesz otworzyć okno i sprawdziź czy nie zajeżdża Ci spalenizną :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) Widzę że modów nie rusza dublowanie tematów ale za to brak polskiego znaku bardzo... Edytowane 6 Maja 2014 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi