snap Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 chcesz kupic czy teoretycznie pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 tylko teoretycznie, sam swoją bede sprzedawac i kupie nowsza tez dci nie wiem tylko z jakim motorem:)))) Snap jesli możesz to napisz ile za te twoje cudo chciałbys wyrwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 moze takie cudo btw piekny kolor http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4237016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 strasznie tani ten vel satis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 ja bym brał pełen wypas, 3litry, ropniak i automat czego chcieć więcej Może mi sie tylko wydaje ale zamieszczona w tytule topiku [Megane II phI] a Vel satis to dwa różne auta. Proponuje tą dyskusję zamieścić w nowym temacie a nie robić OT - gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 sponsora do napraw w ASO ..... 3.0 dci + automat brrrrr.... nie chce myslec o kosztach napraw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Z tego tygodnia miałem do obejrzenia 3szt. i to całkiem blisko mnie. Dwie odpadły jak się okazało tel., że nie mają książek serwisowych - żenada (od pierwszego właściciela 4-latki). Pojechałem ostatnią obejrzeć w Łodzi - 2005, 1.5DCI, Grandtour, 100k przebiegu, I właściciel - no myśle wreszcie! Zakupiona i serwisowana w Jaszpolu - niestety jako jedyni przez tel. nie chcieli udzielić żadnych informacji o naprawach :( Do tej pory w każdym Reno miałem wszelkie informacje i było wiadomo chociaż czy jechać. Na miejscu prawie OK - wnętrze zaniedbane, ale mówię sobie co tam doczyści się - szczególnie plastikowe boki drzwi w kolorze beżowym. W książce serwisowej przy 88k wymiana paska i za chwilę druga pieczątka przy 98k - myślę pomyłka czy co? Dogadaliśmy się już co do ceny więc została wizyta w Jaszpolu... i tu zonk, jak już zabrali auto na serwis wreszcie pan pokazał mi historię napraw - w styczniu "kolizja silnika" po zerwaniu paska rozrządu, wymiana tłoków, zaworów i tak dalej dłuuuga lista... rezygnuję z dalszego sprawdzania oszczędzając 280zł ehh... Pan przekonywał, że to jeszcze lepiej bo nowe części są, ale jakoś nie miałem przekonania słysząc jak ten silnik pracuje - na dodatek właściciel pozbył sie go za raz po naprawie zostawiając w komisie za małe pieniądze. Druga sprawa - na przednie fotele przenosiły się drgania z silnika do tego stopnia, że drżał człowiekowi brzuch. To chyba nie jest normalne? Facet w serwisie powiedział, że może poduszka lub bardziej koło zamachowe, a wtedy koszta uuu... Szukam dalej, ale już bardzo żałuję że nie kupiłem w grudniu tej czarnej Megi z forum. Ehh gdybym wiedział, że tak będzie :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exotic Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Widzisz jak to u nas jest, nikt ci wszystkiego sam nie powie, aby "opchnąć" tylko. Dopiero jak sam znajdziesz lub wykryją w serwisie to się właściciel tłumaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 No co zrobic, auta są eksploatowane a zwłaszcza diesle.Sam szukałem i myslałem o takim i teraz mysle ze dobrze zrobiłem(są wyjątki ale jest ich mało).Jak kupic diesla to nowego albo wspomnianego wcześniej wyjątka.:)Silniczek musi chodzić, palic przy kazdej wizycie-nie ma sie co spieszyc tylko chodzic i oglądać-słuchać!!A jazdy próbne to robic nie tylko prosta i ogień ale miasto-hamowanie, ruszanie no i stacja oczywiscie obsługi jako stały punkt przejazdzki.To naprawde jest kwestia kilku piffek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabcio Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam Osobiście posiadam Megane II ph I z silnikiem 1.9 Dci ( 120KM) i jestem bardzo zadowolony widzę, że skłaniasz się ku jednostce 1.5 Dci osobiście miałem okazje jechać takową wersją i jeżeli mam być szczery ( Nie chcę tu nikogo orbażać ) To musisz się zastanowić czy chcesz auto dynamiczne czy ekonomiczne ? Silnik 1.5 Dci napewno jest autem bardzo ekonomicznym lecz jeżeli chodzi o przyspieszenie czy nawet wyprzedzanie to trzeba się troszke na redukować :( Pozatym kultura pracy takiego silnika jest zupełnie inna niż w przypadku jednostki 1.9 Dci. Jeżeli chodzi o ten silnik to spalanie w mięscie jest w granicach 8l /100km czyli uważam nie najgorzej patrząc na osiągi. Nie dawno sam kupowałem auto więc jeżeli szukasz pomocy to chętnie pomoge... Okolice Katowic jeżeli byś coś znalazł moge podjechać i zobaczyć a następnie przekazać informacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 @Rabcio Dzięki za propozycję :) - będę pamiętał. 1.5 właśnie za ekonomikę, przesiadam się z Tico więc dynamika i tak będzie robić różnicę, a od 1.9 odstrasza mnie turbina :-? - 8l dla mnie za dużo - musi palić tyle co Tico :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11artur1 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Cześć wszystkim. Właśnie jestem na etapie sprzedaży mojej Laguny 95r. i szykuję się do zakupu Meganki kombi 1,9 tdi z 2003/2004. Szukam u nas, ale nic nie mogę znaleźć, więc zacząłem szukać na mobile.de Zwracam sie do was z prośbą o poradę, na co zwracać uwagę przy kupnie meganki?? Pozdrowienia dla wszystkich:-) :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi